Amerikában már a mókusok is rákaptak a hamburgerre

kövér mókus
Amerikában új hóbort, hogy mókusetetőket helyeznek ki a kertekbe, csak épp az a baj, hogy mindenféle ételmaradékkal etetik a kis állatokat.
Vágólapra másolva!
A tél közeledtével a mókusok is igyekeznek felszedni egy kis tartalékot, azonban az egyik kis állatnak már október elején sikerült túlzásba vinnie ezt. Floridában pár napja egy hamburgert majszoló mókust  kaptak lencsevégre - olvasható a FoxNews beszámolójában.
Vágólapra másolva!

Mint írják, Amerikában mára a mókusok rájöttek, hogy a hamburger finomabb, mint a makk. Ahogy beköszönt az esős időszak, a tél közeledtével egyre több vadon élő állat igyekszik felszedni pár dekát, vagy inkább kilót, hogy legyen elég tartaléka a hidegebb évszakokban. A felvétel alapján úgy tűnik az egyik floridai mókus is úgy gondolta, ideje valami "tartalmasabb rágcsálnivaló" után nézni.

Fat squirrel eating a McDonald’s cheeseburger from r/WTF

A videót Jamie Walton töltötte fel, amelyet a floridai Veniceben található egyik McDonald's közelében készített.

A felvételen a hamburger közel akkora, mint maga a mohó mókus.

Jamie megjegyezte, hogy bár a kamera szöge kissé csalóka lehet, de szemmel láthatóan a hamburgert majszoló kis állat, jóval kövérebb mint az átlagos mókusok.

Amikor észrevettem szép lassan lehúzódtam a parkolóba, csupán néhány méterre volt az autómtól, de az állat egyáltalán nem zavartatta magát.

- magyarázta Walton a híradó riporterének, aki hozzátette: sok kommentelő szerint vemhes a kis állat, ugyanakkor többen megjegyezték, hogy ez nem valószínű, mivel a mókusokra nem jellemző, hogy ősszel szüljenek.

Azaz úgy tűnik, hogy az USA-ban már a mókusok is rákaptak a hamburgerre.

Annál is inkább, mert egyre több hasonló eset jelenik meg a közösségi oldalakon.

Amerikában új hóbort, hogy mókusetetőket helyeznek ki a kertekbe, csak épp az a baj, hogy mindenféle ételmaradékkal etetik a kis állatokat. Forrás: REDDIT

Amerikában ugyanis az egyik legújabb hóbort, hogy a karanténban otthon unatkozó emberek

mókusetető padokat helyeznek ki a kertekben, és mindenféle ételmaradékokkal etetik az állatokat.

Szakemberek szerint ugyanakkor nem gondolnak bele abba, amellett, hogy jól szórakoznak a látottakon, a mókusok sokszor belepusztulnak abba, hogy túleszik magukat a ételhulladékokból.