Hiába nyert a lottón egy floridai nő, a postán feladott nyertes szelvénye elveszett, így pedig a nyereményét sem fizetik ki neki. A posta vizsgálja az esetet, és elnézést kértek "az esetleges kellemetlenségért".

Ezer dollárt, vagyis több mint 300 ezer forintnak megfelelő összeget nyert július végén egy nő egy floridai lottó játékban, a nyereményét azonban eddig nem kapta meg. Sue Burgess ugyanis postán adta fel a nyertes szelvényt, de az soha nem érkezett meg a játékszervező cég központjába - írja az AP.

A számokat ugyan szerencsésen eltalálta, a szelvény feladásánal azonban elpártolt tőle a szerencse (illuszráció)Forrás: Shutterstock

A cikk emlékeztett, hogy a nyeremény átvételére korlátozott ideje van a nyerteseknek, a szelvényt pedig vagy személyesen adhatják le, vagy postán küldhetik el a játékszervező cégnek. A koronívrus miatt azonban Sue nem tudta személyesen leadni a szelvényt, ezért postán adta fel azt.

Ha nincs szelvény, nincs nyeremény sem

A levélkövetési-rendszer adatai szerint a nő augusztus 12-én valóban fel is adta a szelvényt egy tallahassee-i postahivatalban, ez azonban soha nem érkezett meg a címzetthez. Amikor Sue érdeklődött telefonon, a játékszervező cég közölte vele, hogy a szelvény nélkül nem veheti át a nyereményt.

A nőnek azt javasolták, hogy vegye fel a kapcsolatot a postával, akik viszont annyit mondtak, hogy vizsgálják az esetet, és elnézést kértek "az esetleges kellemetlenségek miatt". Ha a szelvény mégis befut a játkszervező céghez, és a feladás dátuma határidőn belül van, akkor kifizetik Sue-nak a nyereményt.