Donald Trump és a felesége is koronavírusos

politics Horizontal SIDE BY SIDE HAND IN HAND (FILES) In this file photo taken on September 11, 2020 US President Donald Trump and First Lady Melania Trump return to the White House in Washington, DC. - US President Donald Trump said on October 1, 2020 ev
Amíg kiderül a teszt eredménye, karanténba vonul az elnöki pár
Vágólapra másolva!
Donald Trump a Twitter-oldalán bejelentette, hogy ő és a First Lady, Melania Trump is koronavírus-fertőzött. 
Vágólapra másolva!

Az egyik közeli tanácsadójának, Hope Hicksnek korábban pozitív lett a koronavírustesztje, ezért az amerikai elnök és felesége karanténba vonult. Hicks együtt utazott Trumppal az elnöki különgépen a keddi elnökjelölti vitára Clevelandbe, majd szerdán egy kampánygyűlésre Minnesotába.

Hope Hicksnek pozitív lett a tesztje, ő fertőzhette meg Trumpékat, mivel sok időt töltöttek együtt az elmúlt napokban Forrás: AFP/Pool/Consolidated News Photos/Andrew Harrer

"Hope Hicksnek, aki megállás nélkül és nagyon keményen dolgozott, pozitív lett a vírustesztje. Borzalmas! A first ladyvel várjuk teszteredményeinket. Addig is megkezdjük a karanténfolyamatot!" - írta Trump a Twitteren még korábban. Magyar idő szerint pénteken, nem sokkal reggel hét előtt megerősítette, hogy mindketten fertőzöttek, karanténban vannak és megkezdték a gyógyulási folyamatot, együtt túl lesznek rajta.

Fertőzött az elnöki pár (korábbi felvétel) Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

Az elnök előzőleg arról számolt be, hogy ő és felesége is sok időt tölt a korábban a Fehér Ház kommunikációs igazgatójaként dolgozó Hicksszel. Az amerikai elnök orvosa azt mondja, a pár jól van, elszigetelték őket a Fehér Házon belül lévő rezidenciájukon. Sean P. Conley azt mondja, Trump képes ellátni az elnöki feladatait a gyógyulás folyamata alatt is, és azt ígérte, tájékoztatni fog majd a fejleményekről mindenkit.

Az elnök után nem sokkal a First Lady, Melania Trump is Twitter-üzenetben erősítette meg, hogy megfertőződtek, azt írta, ahogy sok amerikai idén, ők is karanténba kerültek, miután pozitív lett a tesztjük. Azt írta, jól vannak, és minden soron következő kötelezettségeit elhalasztotta. Arra kért mindenkit, hogy vigyázzanak magukra, és azt írta, hogy együtt túl lesznek ezen.

Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője a Twitteren azt írta, hogy "Amerika egységben áll", és az egész ország ereje Trump elnökkel és a first lady-vel van. Mike Pence alelnök a maga és felesége nevében gyors gyógyulást kívánt a Trump házaspárnak.

Sajtóhírek szerint rekedtes volt Donald Trump hangja csütörtök este, ezt hivatalosan senki nem erősítette meg. A legutóbbi, tavalyi általános orvosi vizsgálaton a most 74 éves Donald Trumpról az derült ki, hogy

alapvetően kiemelkedően jó egészségi állapotban van,

csak a koleszterinszintje volt magasabb a kívántnál.

Az amerikai elnökválasztást 33 nap múlva, november 3-án tartják, Trump ellenfele Barack Obama volt alelnöke, Joe Biden, az első televíziós vitájukról a kampányban itt írtunk, a következő magyar idő szerint két hét múlva, október 16-án hajnalban lenne a tervek szerint.