Egy feketeöves, korábban hajléktalanként élő nő mentette meg a szomszédját egy támadótól. A mindössze 45 kilós Lorenza Marrujo kirúgta a férfi lábát és rátérdelt a nyakára.

Csúnyán elbánt egy 67 éves nő egy férfivel, aki megtámadta a szomszédjában élő idős nőt a kaliforniai Fontanában - számol be az esetről a Metro. Lorenza Marrujo feketeöves harcművész, korábban az utcán élt, ahol többször is használnia kellett a tudását.

Kirúgta a lábát és rátérdelt a nyakára

Marrujo azt mondta, hogy sikoltozást hallott hétfőn, miután az 59 éves Donald Robert Prestwood belopódzott a szomszédban élő Elizabeth McCray-hez, és bántalmazni kezdte a 87 éves nőt. Marrujo azt mondta, hogy 

a férfi sikítozott, amikor az ujjait visszahajtva leszedte a támadót az általa csak Liz mamának hívott nőről.  

Marrujo kirúgta a támadó lábát, majd egyik térdét annak mellkasára, a másikat pedig a nyakára tette. 

Prestwoodot letartóztatták és bántalmazással vádolják, Elizabeth McCray pedig könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. Mint mondta, szerinte Jézus jelen volt és erőt adott a mindössze 45 kilós szomszédnőjének, hogy legyőzze a támadót. 

Ennek ellenére Marrujo nem volt teljesen elégedett a teljesítményével, szerinte komolyabb sérüléseket is okozhatott volna Prestwoodnak. Mint mondta, fel kell frissítenie harcművészeti tudását. A nő 1981 és 2007 között dzsudzsicuzott, később hajléktalanként élt,  és gyakran kellett használnia a harcművészeti tudását, hogy megvédje magát az utcán.