Donald Trump akár már hétfőn visszatérhet a Fehér Házba

REED, Walter; TRUMP, Donald
Bethesda, 2020. október 4. A Fehér Ház sajtószolgálata által közreadott kép Donald Trump amerikai elnökről munka közben a Maryland állambeli Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórház konferenciatermében 2020. október 3-án. Trumpot előző nap szállították elővigyázatosságból a kórházba. Az elnöknél és feleségénél korábban koronavírus-fertőzést állapítottak meg. MTI/EPA/Fehér Ház/Joyce N. Boghosia
Vágólapra másolva!
Kezelőorvosai szerint Donald Trump jól reagál a kezelésekre, úgyhogy hamarosan elhagyhatja a kórházat - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

Az őt kezelő orvosok szerint Donald Trump amerikai elnök jól reagál a kezelésekre, amelyeket a Walter Reed katonai kórházban kap. A kórházba pénteken vonult be, miután neki és feleségének is pozitív lett a koronavírustesztje.

- nyilatkozta Dr. Sean Dooley. Beszámoltak arról is, hogy amióta megbetegedett, Trumpnak két alkalommal esett a véroxigénszintje, az egyik ilyen péntek reggel volt, amikor a testhőmérséklete is magas volt, és akkor kapott oxigént. Most 98 százalékos a véroxigénszintje.

A 74 éves Trumpot továbbra is remdesivirrel kezelik, emellett szteroid hatóanyagú dexametazont is kap.

A Fehér Ház sajtószolgálata által közreadott kép Donald Trumpról munka közben a Walter Reed katonai kórház konferenciatermében 2020. október 3-án Forrás: MTI/EPA/Fehér Ház/Joyce N. Boghosia

"Ma jó érzi magát, felkelt, és sokat mozgott" - mondta az elnökről a csapat egy másik tagja, Brian Garibaldi. "Az a cél, hogy egyen, igyon, minél többet legyen kint az ágyból, hogy mozogjon és jobban érezze magát. Bízunk abban, hogy akár hétfőn elhagyhatja a kórházat, és a kezelés a Fehér Házban fejeződhet be" - foglalt állást Garibaldi.

Az AP amerikai hírügynökség friss jelentése szerint Donald Trump

vasárnap este kis időre kiautózott a kórházból,

hogy integetve üdvözölje az épület előtt összegyűlt híveit. "Nagyon érdekes utazás volt. Sokat tanultam a koronavírusról. Ez az igazi iskola. Nem az olvassuk el a könyveket fajtájú" - mondta videóüzenetében.

Az amerikai elnök korábban egy, a Twitterre feltöltött videóban fejezte ki köszönetét a kórház személyzetének. Elmondta azt is, hogy mindenképpen be akarja fejezni kampányát.

Az elnökválasztást november 3-án tartják az Egyesült Államokban.