Heves forgószél söpört végig hétfőn a nagyrőcei járásbeli Gömörfalván (Szlovákia), több épület megrongálódott, fák dőltek ki, melyek elektromos vezetékeket szakítottak le - írja a parameter.sk.

A település šankovcei részén nyolc családi ház teteje megrongálódott. Néhány melléképület és garázs tetejét is letépte a szél. Kidőlt fák szakították le a villanyvezetéket. A villanyszerelők a károk elhárításán dolgoznak" - mondta Jozef Mikuda, a nagyrőcei tűzoltóság munkatársa, és hozzátette, senki sem sérült meg.

Mikuda azt mondta, szerinte ez nem klasszikus tornádó volt, mert az Közép-Európába hegyes területein nem jellemző. „Erős forgószél söpört végig Sánkfalván" - jegyezte meg Mikuda. Hozzátette: a falu más részein és a környező településeken nem okozott károkat az időjárás.

Lévai Mónika, Gömörfalva polgármestere a TASR hírügynökségnek elmondta, a helyiekkel közösen dolgoznak a kárelhárításon. „A vihar fákat csavart ki, kerítéseket és épületeket rongált meg. Legalább hat ház melléképületeiben és garázsaiban keletkezett kár" - mondta a polgármester.

Videók: