Hajtóvadászatot indítottak egy tigris után Indiában

bengáli tigris, bengal tiger
A Bengal tiger (Panthera tigris tigris) is seen at the National Zoo of El Salvador in San Salvador, on February 21, 2018. / AFP PHOTO / MARVIN RECINOS
Vágólapra másolva!
Egy újabb végzetes támadás után ismételt hajtóvadászatot indítottak Indiában egy tigris után, amely nyolc ember életét oltotta ki két év alatt.
Vágólapra másolva!

A vadállat legutóbb hétfőn este sújtott le, amikor széttépett egy tűzifát gyűjtő falusi embert Khambada térségében, Nagpur városától délre.

A tigris nyolc embert ölt meg az elmúlt két évben (illusztráció) Forrás: AFP/Marvin Recinos

A hatóságok

nyugtatólövedékekkel próbálták elfogni a gyilkos ragadozót,

ám hasztalanul - közölte szerdán Mahárástra állam erdőigazgatóságának szóvivője.

A világ tigriseinek hetven százaléka Indiában él

Az 1,3 milliárd lakosú országban egyre gyakoribb a konfliktus az emberek és a vadon élő állatok között, mivel ez utóbbiaknak egyre szűkül az élettere az emberi terjeszkedés miatt.

Júniusban egy elfogott vadon élő tigrist, amelyet három ember megölésével gyanúsítottak, egy Madhja Prades állambeli állatkertbe küldték, mert úgy ítélték meg, hogy szabadon hagyása túl veszélyes lenne.

Hivatalos adatok szerint

2014 és 2019 között 225 ember halt meg tigristámadásban Indiában.

Ugyanakkor a nagymacskákat is támadások érik az ember részéről: a kormányzati statisztika szerint 2012 és 2018 között több mint 200 tigris pusztult el vadorzók kezétől vagy kapott halálos áramütést kerítéstől.

A világ tigriseinek 70 százaléka Indiában él, számuk a 2006-os 1411-ről 2967-re nőtt 2018-ra.