Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, agyevő amőbát mutattak ki egy texasi város csapvizében, szeptemberben egy hatéves kisfiú meg is halt, miután bekerült a szervezetébe a halálos kór. A hatóságok azóta megszüntették a problémát, és biztonságosnak nyilvánították a csapvíz fogyasztását. 

A múlt hónapban azt kérték a texasi Lake Jackson lakosaitól, hogy fogyasztás előtt forralják fel a csapvizet, és ügyeljenek arra, hogy az orrukba semmiképpen sem kerüljön. A hét elején azonban közölték a hatóságok, hogy a problémát megszüntették, és ismét biztonságos a vízfogyasztás  - írja a CBS News. 

A Naegleria fowleri nem tudja megfertőzni az embereket, ha a vizet megisszák, mert a normál szintű gyomorsav megöli az organizmust. Akkor azonban igen, hogy ha az orron keresztül kerül a szervezetbe, akár az agyhoz is eljutva.

A még szeptemberben meghalt Josiah McIntyre anyja azt mondta, hogy fia először influenzaszerű tünetekkel lett beteg, majd hamarosan már az állással és a beszéddel is nehézsége lett. 

A hatóságok a továbbiakban is naponta ellenőrzik majd a víz minőségét.