Nem mond le a korrupciós botrányba keveredett ausztrál politikus

Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Új-Dél-Wales állam miniszterelnöke, Gladys Berejiklian hétfőn elismerte, hogy titokban viszonyt folytatott egy Kínához köthető, korrupciós ügyletek gyanújába keveredett politikussal, az állam korrupcióellenes bizottsága (ICAC) előtt azonban leszögezte: nem mond le.
Vágólapra másolva!

- mondta Gladys Berejiklian később a sajtónak, hozzátéve, hogy kapcsolatáról nem beszélt sem a családjának, sem a barátainak.

Kijelentette ugyanakkor, nem kíván lemondani, mert a munkájában nem követett el hibát.

- szögezte le, az ICAC meghallgatásán pedig azt is hangsúlyozta, hogy szigorúan elválasztotta a magánéletét a munkájától.

Emlékeztetett továbbá arra, hogy 2018-ban ő is azok közt volt, akik követelték Darly Maguire lemondását az állam törvényhozásában betöltött tisztségéről, miután a politikus egy Kínával kapcsolatos vízumbotrányba keveredett. Az ügyben a vizsgálat szerint vízumokat és hamis munkáltatói igazolásokat biztosítottak kínai állampolgároknak.

Maguire, aki a parlamentben Wagga Wagga város képviseletét látta el, leköszönt a törvényhozás ázsiai és csendes-óceáni baráti társaságának elnöki tisztjéről is, miután a neve felbukkant egy - szintén kínaiakhoz köthető - ingatlanbotrányban is.

Berejiklian saját bevallása szerint 2015 óta állt kapcsolatban a férfival, és 2020. szeptemberében szakítottak, miután a korrupciós hatóságok őt is kihallgatták.

Maguire a bejelentésre nem reagált.