Magyarország vízcseppjeivel válhatnak eggyé a Dubaji Világkiállítás látogatói

Magyar Pavilon, Dubaji Világkiállítás,
Vágólapra másolva!
A Dubaji Világkiállításon felállított fából készült, Makoveczi stílusban tervezett Magyar Pavilon célkitűzése, hogy a látogatók eggyé tudjanak válni a mi magyar vízcseppjeinkkel – mondta Tóth Andrea, az Expo 2020 Nonprofit Kft. ügyvezetője a dubaji Magyar Pavilon előzetes bemutatásán.
Vágólapra másolva!

A Magyar Pavilon megvalósításáért felelős cég ügyvezetője elmondta, hogy bár a Világkiállítás kezdetéig még jó egy év van hátra, a munkálatok már elkezdődtek. Tóth Andrea arról is tájékoztatott, sikeres volt az a célkitűzésük, hogy a 2018-ban meghatározott anyagi keretek között valósítsák meg a Magyarország képviseletére készült kiállítást.

Tóth Andrea, az Expo 2020 Nonprofit Kft. ügyvezetője Forrás: Origo

Az online sajtótájékoztatón részt vett Takács Szabolcs miniszteri biztos is, aki ismertette a Világkiállításra való a felkészülés részleteit. A miniszteri biztos elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a kiállításon résztvevő

113 ország együttesen döntött a rendezvény elhalasztásáról.

Hozzáfűzte, a szervezők jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak, hogy az eseményt a lehető legbiztonságosabb módon tudják megtartani. Ezért például szabadtéren rendezik meg, továbbá nem lesznek érintőképernyős felületek, hogy ezzel is csökkentsék megfertőződés veszélyét.

Takács Szabolcs miniszteri biztos Forrás: Origo

Tóth Andrea elmondta, hogy a 2021-es dubaji Magyar Pavilon fő témája a víz lesz, erre utal a kiállítás neve is: „Auqa Roots of Hungary". Az ügyvezető kifejtette, hogy azért választották ezt a témát, mert a magyarok jelentős víztörténti múltra tekinthetnek vissza. Ennek része a fürdőkultúra is, amelyre a számtalan gyógyvízforrásunk ad lehetőséget. Ezenfelül a kiállításon azt is bemutatja, hogy hogyan alakult ki az ősi Pannon-tengerből a ma ismert Magyarország. Továbbá megismerhetjük a hévízi gyógyfürdő kialakulásának történetét is, illetve, hogy milyen ásványok találhatók a magyar gyógyvizekben.

A 2021. október 1-jén induló Dubaji Világkiállítás lesz az első alkalom, hogy az expót a Közel-Keleten rendezik. A...

Közzétette: Hungary at Expo 2020 – 2020. március 10., kedd

Az online sajtótájékoztatón ismertették, hogy a Magyar Pavilont Makoveczi stílusban építették meg, amelynek az organikus kialakítású faszerkezete egy 200 méteres kiállításnak ad helyet.

A magyar kiállítás különlegessége, hogy bár a főtémája a víz, a környezetbarát kivitelezés érdekében mégsem használnak benne vizet.

A Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonjának a Hévíz történetét bemutató része. Forrás: Origo

Ennek ellenére mégis az összes érzékszervünkre hat az ott felsorakoztatott modern audiovizuális és 3D technikák segítségével.

– zárta a sajtótájékoztatót Tóth Andrea, a kiállítás megvalósításáért felelős cég ügyvezetője.