22 591 új fertőzöttet regisztráltak szerdán Franciaországban. 104 ember halt meg a koronavírus miatt egy nap alatt, jelenleg pedig 9 173 ember van kórházban a vírus miatt.

Emmanuel Macron francia elnök szerdai tévébeszédében bejelentette, éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Párizsban és több városban, például Marseille-ben, Toulouse-ban, Montpellier-ben, hogy próbálják megfékezni a vírus terjedését.

A kijárási tilalom most szombattól négy héten át este 9 és hajnal 6 óra között lesz érvényben és az ország harmadát érinti.

Emmanuel Macron bejelenti a kijárási tilalmat október 14-én.Forrás: AFP/Christophe Archambault

Macron arról próbálta meggyőzni az embereket, hogy bár aggasztó a járványhelyzet, de nem veszítették el az irányítást a vírus felett.

A koronavírus-járvány megfékezésére a francia kormány rendeletben szerdán ismét kihirdette az egészségügyi rendkívüli állapotot, amely biztosítja a jogi keretet bizonyos korlátozásokhoz október 17-én éjféltől az ország egész területén.

A kormányülésen született döntésről alig fél órával azelőtt jelent meg a közlemény, hogy Emmanuel Macron államfő élő televíziós interjúban bejelentette az újabb szigorításokat.