Súlyos ágyhiánnyal küzdenek a kelet-ukrajnai kórházak a koronavírus miatt

Ukrajna, koronavírus
Sztrij, 2020. október 8. Koronavírussal fertőzött beteg hőmérsékletét méri egy ápolónő a nyugat-ukrajnai Sztrij város kórházában 2020. szeptember 29-én. Ukrajnában gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány, 2020. október 8-án először haladta meg az ötezret az egy nap alatt azonosított új fertőzöttek száma. A halálos áldozatok száma 4690-re nőtt. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Vágólapra másolva!
Túlzsúfoltak a kórtermek a kelet-ukrajnai Harkiv megyében a koronavírus-járvány miatt, amelynek terjedése továbbra sem lassul az országban. Vannak betegek, akiknek már szoba sem jutott, őket a folyosókon helyezték el.
Vágólapra másolva!

Tarasz Pasztuh Harkiv megyei kormányzóhelyettes az UNIAN hírügynökség szerint közölte, hogy

az oxigénterápiára és intenzív ellátásra szorulóknak "szinte lehetetlen" szabad ágyat találni a kórházakban.

1,7 ezer ágyat irányoztak elő a koronavírusos betegek számára a megyében, most viszont csaknem háromezren vannak kórházban.

Koronavírussal fertőzött beteg hőmérsékletét méri egy ápolónő a nyugat-ukrajnai Sztrij város kórházában Forrás: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatok alapján

Ukrajnában az elmúlt napon 5062 új esettel 281 239-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma,

az áldozatoké pedig 73 újabb fővel 5302-re. Eddig 119 650-en gyógyultak meg, viszont jelenleg már 156 287 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel. Az új betegek mintegy húsz százalékát a két legfertőzöttebb területről, a fővárosból, Kijevből és Harkiv megyéből jelentették.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján közölte, hogy előző nap is sok, 679 beteg került kórházba.