A Massachusettsben élő házaspárnak minden lehetősége megvolt arra, hogy tisztességesen felnevelje tízéves, örökbe fogadott lányát, de végül gondatlanságukkal a gyerek halálát okozták. Amikor a bíróságon megkérdezték, hogy ki a felelős a lány haláláért, a feleség, Susan egyértelműen beismerte: "Én és Randy", a férje viszont tagadta bűnösségét.

A tízéves Josie Ann október 3-án halt meg, és a rendőrök szerint a kislány olyan sovány volt, mintha egy koncentrációs táborban lakott volna. Az összes csontja kilátszott, a testét pedig sebek és zúzódások borították.

Randall és Susan Abney 2013-ban fogadta örökbe a gyereket, aki akkor három éves volt, és teljesen egészséges. Idén szeptember végén azonban a gyerek már semmit nem evett, és székrekedésre panaszkodott.

Amikor október 3-án a család leült vacsorázni, a lány rosszul lett, és néhány percen belül elájult.

Az életét már a gyors és szakszerű orvosi segítség sem mentette meg, és egy órával azután, hogy kórházba került, meghalt.

Amikor az orvos megmérte a kislány vércukorszintjét megállapította, az átlagnál jóval magasabb, 10-es értéket mutatott, emellett a gyerek úgy ki volt száradva, hogy vért is csak nehezen tudott tőle venni.

Mindössze 18 kiló volt, amikor meghalt, a korának meglelő 30-35 kiló helyett.

Amikor a rendőrök házkutatást tartottak a házaspárnál, sokkoló látvány fogadta őket.

A hűtőszekrény le volt lakatolva, úgyhogy a kislány még ha akart volna se tudott volna ételhez jutni. Emellett a konzerveket, és egyéb élelmiszereket is olyan magasan tárolták, ahol ő nem érte el őket. Josie Ann szobáján szintén egy lakat volt,

és bár a nevelőapa azt állította, hogy sosem zárták be a gyereket, Susan beismerte, hogy többször is előfordult, például amikor kinn kertészkedtek.

A férfi erre azt mondta, hogy a kislány maga is simán ki tudta volna nyitni a zárat, ha akarja, de a rendőrök szerint az olyan erős volt, hogy kizárt, hogy a gyerek, különösen abban a legyengült állapotában kezelni tudta volna.

A szülők hálószobájában több csomag édességet és egyéb nassolnivalót találtak titkos rejtekhelyeken. Susan elismerte, hogy ez nem volt igazságos tőle, de nem akarta, hogy a kislány csak azokat egye.Tehát annak ellenére, hogy tudták, hogy a gyereknek étkezési zavarai vannak, nem vitték el orvoshoz és pszichológushoz sem. Susan Abney elismerte, hogy a gyerek az ő hibájukből halt meg, és már bánja, hogy nem vitték el szakemberhez. A férje azonban nem értett vele egyet, olyannyira, hogy képes volt azt állítani, hogy a gyerek saját maga döntött úgy, hogy nem eszik többé - írja a Bors a kiro7.com cikke alapján.

A szülők rokona, Kristin Ann Abney testvéreként szerette a kislányt. Ezekkel a szavakkal búcsúzott tőle a közösségi oldalán:

Nyugodj békében, te édes, okos kislány! Nem tudom szavakban kifejezni azt a veszteséget, amit most érzek, nem tudom felfogni, hogy már nem leszel többé. Tele voltál élettel, energiával, és mindig vidám voltál. Mindig is a húgomnak tekintettelek. Josie Ann, te nem ezt érdemelted.