Új rekord: több mint 30 ezer új fertőzött Franciaországban

Franciaország, Lille, COVID-19, koronavírus
A woman wearing a face mask stands next to a sign reading Wearing a mask is mandatory in Lille's streets as masks become mandatory in the city centre amid concerns about an increase in COVID-19 (novel coronavirus) cases . Lille, France, on August 4, 2020.?Une femme portant un masque de protection se tient a cote d un panneau alors que les masques sont olibgatoires dans le centre ville dans un contexte d inquietude du a l augmentation du nombre de cas de coronavirus . Lille, France, 4 aout 2020.
Vágólapra másolva!
30 621 ember tesztje lett pozitív és 88-an haltak meg az elmúlt 24 órában koronavírus miatt Franciaországban, írja a Le Figaro.
Vágólapra másolva!

Nem regisztráltak még ennyi új fertőzöttet egy nap alatt Franciaországban a járvány kezdete óta, mint csütörtökön. Az eddigi rekordértéket október 10-én jelentették, akkor csaknem 27 ezer új esetet mutattak ki.

A francia egészségügyi minisztérium szerint a tesztek 12,6%-a lett pozitív. A minisztérium közölte, tegnap óta 1207 ember került kórházba, így már összesen 9 605-re nőtt a kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek száma. 1750 ember van intenzív osztályon, vagyis 77-tel több, mint tegnap.

Egy maszkot viselő nő Lille-ben. Forrás: Hans Lucas via AFP/Julie Sebadelha / Hans Lucas/Julie Sebadelha

130 gócpontot azonosítottak az elmúlt 24 órában.

Szombattól kijárási tilalmat vezetnek be Franciaországban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében kilenc nagyvárosban, köztük Párizsban is. Este 9 és reggel 6 óra között mindenkinek otthon kell lennie, mondta Jean Castex miniszterelnök.