A német sorozatgyilkos, Fritz Honka nem volt elégedett a külsejével, gátlásai voltak, az alkoholizmusa miatt pedig egy idő után nem igazán volt alkalmas a szexre. Ezért is kezdett el prostituáltakhoz járni, akiknél előnyben részesítette az orális szexet. A nők ezért gyakran kigúnyolták, mire a férfi ideges lett és meggyilkolta őket. A holttesteket feldarabolta majd elrejtette a lakásában. A rothadó testek szagát rengeteg autóillatosítóval próbálta elnyomni. Fritz Honka 1998. október 22-én, ma 22 éve halt meg egy hamburgi kórházban.

Fritz Honka Lipcsében született 1935. július 31-én. Harmadik gyerek volt a családban, összesen 10-en voltak testvérek. Az anyja takarítónőként dolgozott, az apja pedig asztalos volt. Nem volt felhőtlen a gyerekkora, apja rendszeresen ivott, gyakran volt agresszív és verte a családját, valamint szexuálisan zaklathatta a gyerekeit, az anyja pedig nem tudta elviselni azt a terhet, amit ilyen sok gyerek jelent, ezért beszámíthatatlanná vált. Később az apját koncentrációs táborba vitték, mert állítólag a kommunistáknak dolgozott. 1946-ban halt meg az alkoholizmusa, és a bezártság okozta betegségek miatt.

Fritz HonkaForrás: murderpedia.org

Honka 1950-ben kőműves gyakornokként kezdett dolgozni, de az allergiája miatt ezt nem tudta sokáig csinálni. Egy évvel később Nyugat-Németországba menekült, ahol mezőgazdasági munkásként kezdett el dolgozni egy kis faluban. Itt szerelmes lett egy helyi nőbe, aki terhes lett tőle. A hatóságok kimondták, hogy hetente 3000 márkát kellett volna fizetnie a nőnek tartásdíjként, miután elhagyta, ezért inkább elmenekült.

1956-ban költözött Hamburgba, ahol a kikötőben talált munkát. Itt összeházasodott egy nővel, akitől született egy fia. Később azonban tőle is elvált, a szomszédok beszámolói szerint sokszor hallották, ahogy Honka agresszívan viselkedik a feleségével.

Később egy másik nővel, Irmgard Albrechttel élt együtt. Be akart szervezni a kapcsolatukba egy harmadik nőt, Ruth Dufnert. A nőt arra akarta kényszeríteni, hogy szexeljen velük. A nő meztelenül menekült ki a lakásból, és egyből a rendőrségre rohant. Később a bíróság pénzbüntetésre ítélte Honkát, de a nemi erőszak vádját ejtették.

null

null

Félt, hogy leharapják a péniszét

Honkát frusztrálta a beszédhibája, valamint az is, hogy alacsony volt. Ezen kívül 1956-ban egy balesetben eltört az orra, amitől még inkább megvetette a nők többsége. Továbbá a rendszeres italozás miatt egy idő után alkalmatlan lett a normális szexre, ezért is fordult inkább prostituáltakhoz, akik közül négyen később az áldozatai lettek. Egyes források szerint mivel alacsony volt, a nála is alacsonyabb prostituáltakat kedvelte, valamint a nála idősebbeket, jellemzően akiknek nem volt foga. Honka ugyanis az orális szexet részesítette előnyben, de tartott attól, hogy valaki a fogaival megsebzi, vagy akár leharapja a péniszét. Fitz Honka nem azért gyilkolt, mert az izgatta fel, hanem mert a prostituáltak általában kinevették, vagy egyáltalán nem akartak vele csinálni semmit.

null

null

Apró darabokra fűrészelte a holttesteket

Fritz Honka 1970-ben már éjjeliőrként dolgozott, amikor Gertraud Bräuernél fent volt a lakásán. A 42 éves nő fodrászként dolgozott, másodállásban volt prostituált.

Nem akart szexuális viszonyba kerülni a részeg férfival, aki emiatt megfojtotta.

A holttestét darabokra fűrészelte, becsomagolta majd a közelben, különböző helyeken elrejtette. A rendőrség megtalálta a holttest darabjait, azonban nem tudták kideríteni, hogy a tettes Honka volt.

Négy évvel később egy másik prostituáltat vitt fel magához, akit később szintén megfojtott. A férfi ezt a gyilkosságot azzal indokolta, hogy az 54 éves asszony nem volt elég szenvedélyes szeretkezés közben. Még abban az évben meggyilkolta az 57 éves Frieda Roblicket, a következő év januárjában pedig az 52 éves Ruth Schult volt az áldozata.

Ebben a hamburgi házban élt Fritz HonkaForrás: Wikimedia Commons/Udo Grimberg

A férfi ezeket a holttesteket feldarabolta és elrejtette a lakásában. Ahogy a maradványok rohadni kezdtek egyre büdösebb lett a lakásban, ami a szomszédoknak is feltűnt. Honka ezért rengeteg autóillatosítót vett, amikkel telepakolta az otthonát, hogy elnyomja a szagokat.

Tűz okozta a vesztét

1975 júniusában, amíg ő dolgozott kigyulladt a ház amiben a lakása volt. A tűzoltók az oltási munkák közben megtalálták az egyik holttest darabját, ami miatt értesítették a rendőrséget, akik az összes maradványt előkerítették. Amikor Honka hazaért letartóztatták.

Először beismerte a gyilkosságokat, majd visszavonta a vallomását arra hivatkozva, hogy sokat ivott és nem emlékszik semmire.

Fritz Honka eszközei a hamburgi rendőr múzeumbanForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius

A bíróság 15 évre ítélte. Később elmondta, hogy megölte a nőket, méghozzá azért, mert kicsúfolták, amiért az orális szexet jobban kedvelte.

A börtönből 1993-ban szabadult, hátralévő életét egy idősek otthonában töltötte Peter Jensen állnéven. Egy hamburgi kórházban halt meg 1998. október 19-én, vagyis pontosan 22 éve.

Az életét Fatih Akin rendező filmesítette meg „Az arany kesztyű" címmel.