Október 14-én a több mint 600 ezer követőt számláló YouTube-csatornájára feltöltött videójában dr. Steve Turley, konzervatív tudós és megmondóember számba vette azokat az országokat, amelyek megelégelték Soros Györgynek és hálózatának társadalmaikat romboló tevékenységét, és közvetlen vagy közvetett módon kitiltották, vagy elűzték őt országaikból - számolt be róla a Tűzfalcsoport.

A milliárdos spekuláns és globalista, nyílt társadalmat hirdető eszméje láthatóan napról napra népszerűtlenebb. Mindeközben az új világrendje ellen fellépő nemzetállami kormányok egyre megállíthatatlanabbnak tűnnek.

Soros György, a Nyílt Társadalom Alapítványok alapítójaForrás: AFP/Fabrice Coffrini

Felhívja a figyelmet egy 2019. október 26-án adott rádióinterjúra, amelyben a National Public Radiónak Soros beismerte, hogy a nyílt társadalom elképzelése „támadás alatt áll". Elmondta, hogy amikor közel 40 éve belépett a politika világába, a zárt, nemzetállami társadalmak nyitottabbá váltak, a nyílt társadalom és a globalizmus ideája győzelemre állt, azóta viszont korántsem ilyen fényes a helyzet Sorosék szemszögéből nézve. Hozzátette azonban, hogy a nehézségek ellenére nem adja fel a küzdelmet...

A videóban Turley felsorolta azokat a nemzetállamokat, amelyek ellenállást tanúsítanak Sorossal és hálózatával szemben Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában. A sort Magyarországgal kezdi, ugyanis szerinte senki nem jelentett még akkora fenyegetést Sorosra és az általa elképzelt korlátlan globalizmusra, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Indokként felhozta a Stop Soros törvénycsomagot, a CEU-val szembeni fellépést, és azt a tényt, hogy 2018 decemberében a Nyílt Társadalom Alapítvány bejelentette, hogy Berlinbe költöznek, mert lehetetlennek tartják munkájuk folytatását Budapesten. Természetesen az USA-ból nem lehet egykönnyen – már csak a nyelvi korlátok miatt is – belelátni a magyar helyzetbe, de mi tudjuk, hogy a Közép-európai Egyetem még mindig működik, csupán az angol nyelvű képzéseket költöztették Bécsbe. A Soros-hálózat hazai zászlóshajói pedig gond nélkül működnek a gazdájuk pénzéből, például gyermekeket érzékenyíteni kívánó LMBT mesekönyvet adnak ki...

Hazánkat a sorban stílszerűen Lengyelország követi, ahonnan még 2018 augusztusában tiltották ki Soros egyik szervezőjét, agitátorát, akit visszaküldtek Ukrajnába, és effektíve kitiltották az EU-ból. Arra hivatkoztak, hogy az illető kihasználta a Schengeni Információs Rendszert, amelyet a lengyel tisztviselők a nemzetbiztonság és a közrend elleni fenyegetésnek vettek. Tudjuk, hogy Sorosnak nagyon bökik a csőrét a lengyelek is, akik szintén nem akarnak behódolni a multikulturalizmus, a nyílt társadalom és a gender ideológiájának. Feltehetően ezért is vetett be mindent a lengyel elnökválasztási kampány befolyásolására, azonban szerencsére nem járt sikerrel.

Turley felsorolja Macedóniát is, ahol szintén aktívan próbálják Sorost kiűzni az országból. Ezért is alakult meg évekkel ezelőtt a Stop Operation Soros (SOS) szervezet, amelyet mi is partnerünknek mondhatunk. Az ő céljuk (is) kifejezetten a Soros által pénzelt NGO-k leleplezése. A szervezet egyik vezetőjével, Cvetin Chilimanovval készített interjúnkat ITT olvashatják.

Nem meglepő módon a felsorolásba bekerült Oroszország is, ahol Turley elmondása szerint törvényi szinten megtiltották Sorosnak, hogy az országban működő szervezeteket finanszírozza. Arra hivatkoztak, hogy a tevékenységük fenyegetést jelent az Orosz Föderáció nemzetbiztonságára és alkotmányos rendjére. Az oroszok is szeretnék megőrizni hagyományos értékeiket és társadalmukat, ezért nem kérnek a globalista felforgatásból.

Törökország elnöke is fellépett a Soros-hálózat ellen: Erdogan azzal vádolta meg a milliárdost, hogy ő állt a 2013-as tüntetések mögött. Az egyik szervezőt, Osman Kavalat börtönbe is zárták, mellette pedig 13 másik aktivistát és akadémikust is letartóztattak, akik közül az egyik, Hakin Altinay részt vett a törökországi Nyílt Társadalom Alapítvány iroda megalapításában. Erdogan szerint Soros arra jelöl ki embereket, hogy megosszanak és tönkretegyenek nemzeteket.

Pakisztánban még ennyi magyarázatot sem adtak, amikor 2017-ben arra kényszerült Soros alapítványa, hogy bezárja helyi képviseletét, mert megtagadták tőle az országban való bejegyzést. A pakisztáni belügyminisztériumtól 60 napot kaptak, hogy eltakarodjanak az országból.

A Fülöp-szigeteken sem bánnak kesztyűs kézzel Sorossal és sleppjével. Duterte őt tartja felelősnek a dél-kelet-ázsiai gazdaság tönkretételéért, a nehézségeket ugyanis szerinte a milliárdos idézte elő a valutaspekulációival. Mindemellett az elnök könyörtelenül fellép a drogkereskedelem ellen, ami szintén nem illik bele Sorosék drogliberalizációt követelő világképébe.

Szingapúrt hazánkhoz hasonlították a Sorossal szembeni politikájuk tükrében. Megtagadták ugyanis egy olyan szervezet bejegyzését, amely a Nyílt Társadalom Alapítvány svájci fiókszervezetétől kapott forrásokat, és amely a New Naratif helyi független újsággal állt kapcsolatban. Az elutasítás indokául azt jelölték meg, hogy a helyi politikába csak a helyieknek lehet beleszólásuk, a külföldi befolyásnak nem lehet helye.

Dél-Amerikában is van még helye a reménynek, Jair Bolsonaro brazil elnök ugyanis már beiktatásának napján felhatalmazta a kormányát, hogy monitorozzák az országban működő NGO-k tevékenységét és finanszírozását. Nem közvetlenül Soros szervezeteit jelölte meg, de mindenképpen hadüzenetnek tekinthető a lépés.

A videó összegzéseként Turley megállapítja: Soros mindebből megtanulhatja, hogy a pénz nem helyettesítheti a haza, a kultúra, a szokások és a hagyományok szeretetét. Ha minden jól megy, akkor a megújuló konzervativizmust nem fogja tudni megállítani. Mi is ebben bízunk.