A kijárási tilalom ellenére tüntetés és vérontás volt a nigériai Lagosban

Demonstration Against Police Brutality In Nigeria  Nigeria africa news End SARS Protesters Block Highways Lagos End SARS Protest VIOLENCE brutality human right social issue protest In Lagos Demonstration Against Police Brutality protest In Nigeria
Ismét eldurvult a tübtetés
Vágólapra másolva!
A kijárási tilalom ellenére körülbelül ezer fős tüntetés volt ismét, kedden este a nigériai Lagosban, és egy jogvédő szervezet jelentése szerint több résztvevőt megöltek. Lagos állam kormánya bejelentette: kivizsgáltatja azokat a jelentéseket, amelyek szerint lövések dördültek el a demonstráción.
Vágólapra másolva!

Kedden 24 órás kijárási tilalmat rendeltek el határozatlan időre az ország kereskedelmi fővárosának számító Lagosban és az azonos nevű államban, ahol csaknem két hete különösen erőszakos tüntetések zajlanak a rendőri brutalitás ellen. Ennek előzménye, hogy felgyújtottak egy rendőrőrsöt a 14 milliós metropoliszban, legalább egy rendőr meghalt, több megsérült.

Ismét eldurvult a tübtetés Forrás: AFP/NurPhoto/Olukayode Jaiyeola

Egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy a kedd esti tüntetésen ki használt lőfegyvert, és hány ember halhatott meg. A Reuters hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva azt jelenttette, hogy katonák legalább két embert lelőttek.