Legalább 15 embert agyontapostak a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány fővárosában pakisztáni vízumra várakozók tömegében - közölték szerdán afgán hivatalos források.

A balesetnek tucatnyi sérültje is van. Ataullah Khogjani, a nangarhari kormányzó szóvivője szerint több ezer, pakisztáni vízumra várakozó ember zsúfolódott össze a Dzsalalábádban lévő konzulátus melletti stadionban kedden, akik később 

egymást letaposva igyekeztek kijutni onnan. 
Szohrab Kaderi, a tartomány tanács egyik tagja szerint a sérültek közt több nő és idős ember is van. A Tolonews afgán hírportál azt közölte, hogy a halottak nagy része is nő.

Mentők sorakoznak a Dzsalalábádban lévő konzulátus melletti stadionnál. Médiabeszámolók szerint a balesetben 11 nő halt megForrás: AFP

A hírre a pakisztáni konzulátus egyelőre nem reagált. Pakisztán néhány hete enyhített az afgán állampolgárokra vonatkozó vízumszabályokon,  a könnyítések elsősorban diákokra és üzletemberekre vonatkoznak, valamint azon afgánokra, akik orvosi kezelés céljából utaznának a szomszédos országba.