Az FBI egy olyan osztályba sorolta be a demokrata elnökjelölt fiának, Hunter Bidennek az egyik laptopját, mely szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozást.

A Newsmax a Fox News információira hivatkozva azt írja, hogy az FBI jelentése szerint a laptopon talált bizonyítékok alapján bűncselekmény történhetett. Az egyik kormánytisztviselő szerint az FBI nem indíthat nyomozást, ha nincsenek bizonyítékok, így valószínűleg elegendő anyag áll rendelkezésre, mely szerint bűncselekmény történt. 

Hunter BidenForrás: AFP/2014 Getty Images/Astrid Stawiarz

Andrew Bates, Joe Biden kampányfőnöke elmondta, hogy jelezte feléjük a delaware-i államügyész, hogy egy FBI-nyomozás folyamatban van. Donald Trump ügyvédjének, Rudy Giuilani dezinformációs tevékenységéről is beszélt a Fox Newsnak, illetve ismét elővette az orosz szálat, mely szerint az orosz beavatkozásnak köze lenne ehhez a botrányhoz. Ami azért furcsa, mert éppen az amerikai hírszerzés vezetője pont most jelentette be, hogy Oroszország és Irán megpróbált beavatkozni a 2020-as amerikai választásokba, és le akarták járatni Trump elnököt, ami éppen hogy a baloldali rivális jelöltnek, Joe Bidennek kedvezne.

A Videán elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a negyedik videó: