Egy hétfős muszlim család két luxusautóval próbált meg egy rendőrt halálra gázolni Párizsban az izraeli nagykövetség előtt hétfő kora este. A támadókat sikerült beazonosítani, 48 órán belül elkapták, majd gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatták őket.

A Ripost azt írja, hogy a két autóban, egy BMW-ben és egy Mercedesben brit papírokkal rendelkező pakisztáni bevándorlók utaztak. Egymásután haladva, a megengedett sebesség többszörösével próbálták elgázolni a Champs-Élysées közelében található izraeli nagykövetség előtt álló rendőrt hétfő kora este. Először áthajtottak a szembehaladó sávba, felugrattak járdaszegélyre, majd megcélozták a szolgálatot teljesítő tisztet. 

Egy szemtanú beszámolója szerint centiken múlott a tragédia. A rendőr éppenhogy el tudott ugrani az autók útjából  - írja a lap a Daily Mail internetes kiadására hivatkozva.

A gyilkossági kísérlet után a sofőrök elhajtottak, de a térfigyelő kamerák alapján sikerült beazonosítani az autókban ülők egy részét. Egy rendőrségi közlemény szerint az este hátralévő részében a két luxusautót többször is látták együtt haladni a francia köztársasági elnök rezidenciája, az Élysée-palota környékén. Feltételezések szerint itt további potenciális áldozatok után kutattak az ámokfutók.

Az eset után rendőrségi hajsza vette kezdetet. Kevesebb mint 48 óra alatt meg is találták a feltételezett elkövetőket. Összesen hét, rokoni kapcsolatban álló személyt (4 férfit és 3 nőt) tartóztattak le gyilkossági kísérlet vádjával. Közülük többen kiskorúak. A gázolásos merényletkísérlethez használt luxusautókat feltételezhetően lopták, ugyanis hamis rendszámok voltak rajtuk. 

A rendőrség elmondása szerint az elkövetők cserbenhagyásos gázolást szerettek volna elkövetni hivatalos személyek ellen. A francia törvények értelmében ez közhatalmi személy elleni gyilkossági kísérletnek  számít, amiért a vádlottakat tényleges életfogytiglani börtönbüntetéssel is sújthatják - olvasható a Ripost oldalán.