Donald Trump sokkal jobban szerepel a közösségi médiában, mint Joe Biden

Vágólapra másolva!
Óriási fölényben van a közösségi médiában Donald Trump a demokrata elnökjelölttel, Joe Bidennel szemben. Tízszer annyi követője van, sokkal többen like-olják a bejegyzéseit - írja a digitaliskutatások.hu. Nem véletlen, hogy a Twitter és a Facebook mindenáron cenzúrázni akarja Trump politikai üzeneteit.
Vágólapra másolva!

A Digitális Kutatások Intézete a két elnökjelölt közösségi médiás szerepléseit vizsgálta, először a Facebook bejegyzéseket.

Megállapították, hogy Trumpnak közel tízszer annyi követője van Facebook-on, mint Joe Bidennek (30 millió a 3 millióval szemben), ami azt figyelembe véve is nagy különbség, hogy Trump a hivatalban lévő elnök.

Az amerikai elnök naponta átlagosan 22 alkalommal posztolt, azaz összesen 620 posztja volt másfél hónap alatt, míg Joe Biden kampánycsapata 266 posztban mondta el üzeneteit ezen időszak alatt (ráadásul Trump általában maga posztol, míg Biden nevében a stábja).

A vizsgált másfél hónapban Trump 620 posztjára 74,3 millió like-ot kapott (átlagban 119 838-at), míg Joe Biden a 266 posztjára 8,8M-ot (átlagban 33 082-őt). A számok alapján Trumpnak itt is közel négyszeres előnye van.

Ha a két jelölt összes posztját rangsorba állítják, akkor a Top 50-ben egyetlen Biden poszt sincs.

A Facebook vizsgálata azt mutatja, hogy Trumpnak jóval nagyobbak az esélyei, mint amit a közvéleménykutatások sugallnak.

A teljes elemzés itt olvasható.