Rengeteg pénzből kampányol Magyarország ellen Brüsszelben Soros szervezete, amely Budapesten baloldali tüntetést rendez

DEUTSCH Tamás
Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP EP-képviselője az Európai Parlamentben(EP).
Vágólapra másolva!
A Soros György amerikai milliárdos által támogatott aHang nevű magyar baloldali szervezet azt akarja elérni, hogy az EP ne szavazza meg a következő 7 évre szóló uniós költségvetést, benne a Next Generation Fund nevű helyreállítási alappal, amennyiben az EP-képviselők nem vetik magukat alá az aHang és egy román, illetve egy lengyel álcivil szervezet akaratának. Az Origónak nyilatkozó Deutsch Tamás EP-képviselő szerint a kormányellenes csoportosulás ugyan kiapadhatatlan erőforrásokból gazdálkodik, de ennek ellenére az összeurópai érdekek ellen irányuló akciózgatása kudarcra van ítélve.
Vágólapra másolva!

A befolyásos baloldali brüsszeli lap, a Politico legfrissebb, nyomtatott számában megjelent egy hirdetés, amiben magukat civilnek állító lengyel, magyar és román politikai aktivisták arra hívják fel a figyelmet, hogy a három ország kormányainak a „folyamatos szabályszegései" ellen az egyetlen hatékony intézkedés az, ha az uniós források (a 7 éves költségvetés és a Next Generation Fund egyben) kifizetését az alapvető jogállamisági feltételek betartásához kötik.

A felhívásban arra kérnek valamennyi képviselőt, hogy az Európai Parlamentben az erről történő szavazáskor az ő álláspontjukat támogassák.

Magyar részről ez a szervezet

a Soros György által támogatott aHang.

Az aHangról még azt érdemes tudni, hogy 2019-ben ők bonyolították le a főpolgármesteri baloldali előválasztást, illetve ők küldték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében szervezett október 23-i tüntetésre a meghívókat, magyarán a kormányellenes rendezvény szervezői.

Az Origo az aHang által a Politicóban megjelentetett hirdetés kapcsán kérdezte Deutsch Tamás kormánypárti EP-képviselőt.

Deutsch Tamás a megkeresésünkre azt mondta: amikor valaki néven nevezi azt a gyakorlatot, hogy a Soros által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) és az általa támogatott „civilek" - valójában politikai aktivisták - nagyon-nagy pénzeket mozgatnak meg azért, hogy a soft power eszközével a politikai döntéshozatalt befolyásolják, akkor a liberálisok hüledeznek ezen, de ettől függetlenül most is azt láthatjuk.

Deutsch Tamás Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az EP-képviselő a hirdetéssel kapcsolatosan kiemelte, hogy

Deutsch Tamás szerint a fizetett hirdetésben azt a baloldali és liberális, Sorosék által talált narratívát képviselik, amelyben

álcivil nyomás alá akarják helyezni a döntéshozókat.

Az EP-képviselő értékelése szerint

Ettől azonban nem kell megijedni, hanem meg kell sokszorozni az erőnket, mert ha nem tesszük, ennek katasztrofális következményei lehetnek, mivel szétverné az európai együttműködést.

– fűzte hozzá.

Deutsch Tamás értékelése szerint a szavazásnak az a lényege, hogy az Európai Tanács által elfogadott költségvetést megszavazza-e az Európai Parlament. Szerinte az álcivilek érzik, hogy a zászló most nem nekik áll. Az EU-nak jelenleg a legfőbb problémája a koronavírus okozta járvány negatív gazdasági hatásainak a kezelése, és

nagy baj lenne, ha a Next Generation Fund januártól nem lépne életbe.

Ez elsősorban Dél-Európában okozhat óriási problémát, ami

megoldhatatlan helyzet elé állítaná a többségében baloldali kormányok által vezetett államokat

(Olaszország, Spanyolország, Portugália). Deutsch Tamás nézőpontja szerint

Véleménye szerint az Európai Parlament végül megszavazza a Next Generation Fundot, hiszen nem valószínű, hogy a déli tagállamok baloldali képviselői a saját hazájuk érdekei ellen voksoljanak.