A kislány az ausztráliai Perth városban lakott, zaklatója pedig a település közelében telepedett le, miután óvadék ellenében szabadlábra került. Amikor a lány megtudta, hogy szabadon engedték, végzett magával. 

 A kislány még élt

miután a helyi gyerekkórházba szállították, másnap reggelre azonban meghalt.

Közel 100 rokona és barátja vette őt körül.

A 66 éves pedofilt napokkal azelőtt engedték ki a börtönből óvadék ellenében, annak ellenére, hogy 4 gyereket megerőszakolt, és további hatot máshogyan zaklatott szexuálisan. Áldozatai mind 13 éven aluliak voltak.

A kislány anyja szerint nem volt helyes, hogy a férfi szabadlábra kerülhetett. Elmondta, a lánya egy élettel teli, vidám kiskamasz volt, egészen addig, míg a férfi el nem kezdte rendszeresen zaklatni.

null

null

Ez még 2014-ben történt, és egészen addig tartott, amíg idén el nem fogták, tehát közel hat éven át. A lány ekkor mindenáron menekülni szeretett volna a lakóhelyéről.

A lányom annyira rettegett a zaklatójától, hogy megölte magát. Így már nem tud beszélni a történtekről, nekem kell megtennem helyette

- mondta a gyászoló anya.

null

null

Jo McCabe rendőr utólag szintén azt mondta, hogy nem lett volna szabad kiengednük a férfit óvadék fejében.

Teljes mértékben elfogadhatatlan az efféle tragédia, hogy egy ártatlan gyerek legyen öngyilkos azért, mert rettegnie kell az újabb bántalmazásoktól. Valóban felül kellene vizsgálni a szabadlábra kerülés feltételeinek törvényeit"

- mondta a Mirror szerint.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!