Vágólapra másolva!
10 millióval kevesebben, mint az elsőt, írja a Newsmax. A legnézettebb csatorna a Fox News volt, csaknem 15 millió nézővel.
Vágólapra másolva!

Tízmillióval kevesebb nézőt vonzott Donald Trump amerikai elnök és kihívója, Joe Biden, Obama volt alelnöke második - és egyben utolsó - tévévitája az elsőnél. A Nielsen szerint 63 millióan követték a Belmont egyetemen, Nashville-ben, Tennessee államban rendezett vitát. Ez a szám annak a 15 csatornának az össznézettségét jelenti, amely közvetítette az eseményt. A legnézettebb a Fox News volt, 14,7 millió nézővel, a dobogóra még az ABC és az NBC került fel, 10-10 millióval. A vitáról itt írtunk bővebben.

Trump és Biden első vitáját 73,1 millióan nézték egy hónapja, a második múlt héten elmaradt, helyette az ABC és az NBC külön-külön rendezett élő interjút a két jelölttel, botrányosan elfogult módon, erről itt írtunk. A két műsort akkor összesen 27,6 millióan követték.

2016-ban Donald Trump és az akkori bukott elnökjelölt, Hillary Clinton első vitáját 84 millióan nézték, ez rekordnak számít az amerikai elnökjelölti viták történetében. Az utolsó, harmadik vitájukra viszont már csak 71,6 millióan kapcsoltak. A legkevésbé nézett a második vitájuk volt a háromból.

A Videán elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a hatodik videó: