Donald Trump leadta a szavazatát Floridában

politics Horizontal
US President Donald Trump leaves after casting his ballot at the Palm Beach County Public Library, during early voting for the November 3 election, in West Palm Beach, Florida, on October 24, 2020. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök leadta a szavazatát Floridában. Már több mint 54 millió amerikai döntött úgy, hogy még a november 3-án esedékes elnökválasztás előtt leadják voksaikat.
Vágólapra másolva!

Donald Trump egy West Palm Beach-en található könyvtárban szavazott, közel mar-a-lagói ingatlanjához. Az elnök tavaly változtatta meg állandó lakhelyét, és jelentkezett át New Yorkból Floridába. Florida elnyerése kulcsfontosságú Trump újraválasztása szempontjából.

- mondta az elnök újságíróknak a szavazóurnától távozóban.

Donald Trump miután leadta szavazatát Floridában, 2020. október 24-én. Forrás: AFP/Mandel Ngan

Eddig mintegy 54,2 millió amerikai állampolgár élt már a korai szavazás biztosította lehetőséggel. Szakértők szerint az eddigi magas részvételi arány a nagy érdeklődés jele. Emellett sokan azért adták le korábban szavazatukat, mert a koronavírus-járványtól tartva szeretnék elkerülni a tömött szavazóhelyiségeket november 3-án.

A koronavírus miatt eddig több mint 224 ezer amerikai halt meg. Pénteken 84 ezer fölötti új fertőzöttel rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált esetek száma. A járvány miatt több államban kiterjesztették a korai szavazás és a levélszavazás lehetőségét.