Negyedik egymást követő napon jelentettek rekordszámú új fertőzöttet Olaszországban

Milánó, Olaszország, Koronavírus,
Milánó, 2020. október 13. Védőmaszkot viselő vendégek egy milánói kávézó teraszán 2020. október 13-án. Az olasz kormány a koronavírus-járvány erősödésének megfékezése érdekében ettől a naptól kezdve újabb, 30 napra érvényes korlátozó intézkedéseket vezetett be: kötelezővé tette a szájmaszkhasználatot zárt helyiségekben és szabadtéren is hatéves kortól. A kormányrendelet szorgalmazza, hogy az emberek otthonaikban is viseljenek szájmaszkot, ha vendégségbe érkezett családtagokkal, barátokkal találkoznak. Az éttermeknek éjfélkor, a bároknak és lokáloknak este kilenckor kell bezárniuk. MTI/AP/Luca Bruno
Vágólapra másolva!
19 644 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek szombaton Olaszországban.
Vágólapra másolva!

Ez a szám újabb rekordnak számít. Az eddigi legmagasabb értéket pénteken jegyezték fel, akkor is 19 ezer fölött (19 139) volt azoknak a száma, akiknél kimutatták a vírusfertőzést. A szombati már a negyedik egymást követő nap, amikor megdőlt az új fertőzöttek száma az országban.

A szombati adatok szerint 151 ember halt meg a vírus miatt. Valamivel kevesebb tesztet végeztek, mint egy nappal korábban. 100 vizsgálatból most átlagosan 11 eredmény lett pozitív.

Védőmaszkot viselő vendégek egy milánói kávézó teraszán 2020. október 13-án. Forrás: MTI/AP/Luca Bruno