Soha nem volt még ennyi új fertőzött Ausztriában

koronavírus, vírus, járvány, maszk, védőfelszerelés, St Wolfgang, Ausztria, teszt, mentő, eü, tesztelés
Védőmaszkos járványügyi szakemberek St.Wolfgangban, a helyi Vöröskereszt épületének parkolójában létesített ideiglenes tesztállomáson.
Vágólapra másolva!
Rekordszámú új koronafertőzöttről tájékoztatott az osztrák egészségügyi minisztérium szombaton, egy nappal az újabb járványügyi korlátozások hatályba lépése előtt.
Vágólapra másolva!

Ausztriában az elmúlt 24 órában 3614 új fertőzéses esetet regisztráltak, ami jelentős növekedés az egy nappal korábbi 2571-hez képest.

Az elmúlt hét napban átlagban 172,1 fertőzöttet regisztráltak százezer lakosra.

Összehasonlításképpen Németországban 68,4 százalékos ez az arány a Robert Koch Intézet felmérése szerint.

Védőmaszkos járványügyi szakemberek St.Wolfgangban, a helyi Vöröskereszt épületének parkolójában létesített ideiglenes tesztállomáson. Forrás: AFP/Werner Kerschbaummayr

Ausztriában közelít a 80 ezerhez azoknak a száma, akik eddig elkapták a vírust.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint 965-en haltak bele a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeibe. A legsúlyosabb a járványhelyzet a többi között Salzburg, Tirol és Vorarlberg tartományokban van. Vasárnaptól újabb korlátozások lépnek életbe.

A magánjellegű kisebb összejöveteleken egyszerre legfeljebb hatan tartózkodhatnak zárt helyiségben, szabadtéren pedig 12-en.

Védőmaszkos utasok a bécsi nemzetközi repülőtéren, a Schwechaton 2020. július 15-én. Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

A nagyobb, zárt helyiségekben legfeljebb ezren, a tömeges szabadtéri rendezvényeket pedig maximum 1500-an tartózkodhatnak. Bővítették azoknak a helyszíneknek a listáját, ahol kötelező a védőmaszk viselése.

Így például már a vasútmegállókban és -állomásokon, illetve bevásárlóközpontokban is fel kell venni a maszkot.

A tömegközlekedési eszközökön és sífelvonókon ez már eddig is kötelező volt.