Újabb negatív rekord: több mint 20 ezren fertőződtek meg Olaszországban egy nap alatt

Genova, koronavírus, védőmaszk, Olaszország
A resident wearing a protection mask carrying a shopping bag walks past typical food shops in the maze of alleys (Caruggi) of historic Genoa, Liguria, on March 13, 2020 as Italy shut all stores except for pharmacies and food shops in a desperate bid to halt the spread of a coronavirus. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Olaszországban a napi fertőzés szám 20 ezer fölé nőtt. Az új esetek több mint negyedét Lombardiában regisztrálták, az első hullámban is itt betegedtek meg a legtöbben.
Vágólapra másolva!

Az olasz egészségügyi minisztérium adatai szerint egy nap alatt 21 273 ember fertőződött meg koronavírussal, ezzel már 525 782 embernél mutatták ki a vírust a járvány kezdete óta.

A halálos áldozatok száma 128-al nőtt, így már 37 338 áldozata van a vírusnak Olaszországban

– írja az Apnews.com.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Marco Bertorello

Ismét szigorításokat jelentettek be, amelyeket Roberto Speranza egészségügyi miniszter azzal indokolt, hogy a járványgörbe világszerte emelkedik, és ezt meg kell állítani.

– mondta a miniszter.

Ahogy azt megírtuk, Olaszországban vasárnap éjféltől 18 órakor be kell zárniuk a vendéglátóhelyeknek a hét minden napján, az éttermekben egy asztalnál maximum négy ember ülhet egyszerre, az utcán nem lehet sem italozni, sem enni.

Bezárják a mozikat, színházakat, uszodákat és diszkókat. Nem lehet semmilyen rendezvényt szervezni.

Az iskolákban 14 éves korig továbbra is a tanteremben folytatódik az oktatás, Ezen kívül távoktatás lesz. A múzeumok nyitva tartanak.