Olaszországban a napi fertőzés szám 20 ezer fölé nőtt. Az új esetek több mint negyedét Lombardiában regisztrálták, az első hullámban is itt betegedtek meg a legtöbben.

Az olasz egészségügyi minisztérium adatai szerint egy nap alatt 21 273 ember fertőződött meg koronavírussal, ezzel már 525 782 embernél mutatták ki a vírust a járvány kezdete óta. A halálos áldozatok száma 128-al nőtt, így már 37 338 áldozata van a vírusnak Olaszországban – írja az Apnews.com.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Marco Bertorello

Ismét szigorításokat jelentettek be, amelyeket Roberto Speranza egészségügyi miniszter azzal indokolt, hogy a járványgörbe világszerte emelkedik, és ezt meg kell állítani.

Azonnal és határozottan kell reagálnunk, ha el akarjuk kerülni a tarthatatlan számokat. – mondta a miniszter.

Ahogy azt megírtuk, Olaszországban vasárnap éjféltől 18 órakor be kell zárniuk a vendéglátóhelyeknek a hét minden napján, az éttermekben egy asztalnál maximum négy ember ülhet egyszerre, az utcán nem lehet sem italozni, sem enni. Bezárják a mozikat, színházakat, uszodákat és diszkókat. Nem lehet semmilyen rendezvényt szervezni. Az iskolákban 14 éves korig továbbra is a tanteremben folytatódik az oktatás, Ezen kívül távoktatás lesz. A múzeumok nyitva tartanak.