Autóbalesetben súlyosan megsérült Pozsony egyik külvárosában Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke - jelentette vasárnap hajnalban a TA3 szlovák hírtelevízió a rendőrség tájékoztatására hivatkozva.

Boris Kollár tudatánál volt, amikor kórházba vitték. Állapotát sikerült stabilizálni. Nincs életveszélyben. A balesetben három másik ember is megsérült, köztük Boris Kollár szolgálati autójának sofőrje is. A rendőrség további részleteket nem árult el.

Igor Matovic szlovák miniszterelnök a TA3-nak úgy nyilatkozott, hogy ő úgy tudja, hogy egy másik autós áthajtott a piros jelzésen egy kereszteződésben és nagy sebességgel Kollár kocsijának ütközött. A baleset helyszíneléséről készült videót itt nézheti meg:

A szlovák parlament elnöke bordatörést szenvedett, állapota stabil

Boris Kollár szlovák házelnök egészségi állapota a szombat esti balesetét követően stabil, eszméleténél van - közölte szombat éjszaka Peter Lazarov belügyminisztériumi szóvivő.

A TA3 televízió információi szerint Kollárt és a testőrét, a pozsonyi Szent Mihály Kórházba szállították. Lazarov közölte, hogy a parlament elnökének személyi testőre könnyebb sérüléseket szenvedett, míg a közjogi méltóságok védelmét ellátó hivatal emberét, aki az autót vezette, ugyancsak megvizsgálták az orvosok, de őt nem kellett kórházba szállítani.

Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke a fekete szolgálati kocsiban utazottForrás: Facebook/ Polícia SR

Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő közölte, hogy az egyik sérült Boris Kollár, ő testének több pontján is megsebesült, több bordája is eltörött,  a baleset másik két sérültje, egy férfi és egy nő feji és mellkasi sérüléseket szenvedett.

A Pozsonyi Kerületi Rendőrség a Facebookon közölte, hogy a baleset pontos körülményeit még vizsgálják,

azt viszont már tudni lehet, hogy a két sofőr alkoholtesztje azonban negatív lett.