A texasi Ted Cruz szenátor szerint, aki korábban Donald Trump ellenfele volt, amikor 2015-16-ban a republikánusok elnökjelölti posztjáért versengtek, mindenre képesek ezek a vállalatok, hogy befolyásolják a novemberi elnökválasztást, írja a Newsmax.

A demokratákat a nagy technológiai cégek támogatják, amelyek mostanra a legnagyobb vállalatok Amerikában, mondta a Newsmax TV-nek adott interjúban Cruz. Szerinte az a céljuk, hogy a republikánus Trump elveszítse a választást. 

Donald Trump és Ted Cruz 2016 márciusában, még riválisként az elnökjelöltségért folyó versenyben, az egyik vitánForrás: AFP/Geoff Robins

A texasi szenátor azt mondja, ezek a cégek veszélyeztetik a szólásszabadságot és az igazságos választás lehetőségét.

"A nagy techcégek megpróbálnak beleszólni az idei választásba. Le akarják győzni Donald Trumpot. Arcátlanul képesek cenzúrázni, elhallgattatni az amerikai embereket, médiavállalatokat. Ez rossz. Ez visszaélés a monopolhelyzetükkel" - mondta Cruz, aki elítélte ezeket a technológiai szereplőket (mint a Facebook vagy a Twitter), amiért megpróbálják eltüntetni a felületeiken a Biden család korrupciós botrányáról szóló híreket. Szerinte meg kell állítani őket, mert ez egyre csak rosszabb és rosszabb lesz.

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a hatodik videó.