25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát a Fülöp-szigeteken, miután a hétvégén lecsapott az országra a Molave névre keresztelt tájfun.

13 ember eltűnt, 25 ezer embernek pedig el kellett hagynia az otthonát a Fülöp-szigeteken miután a Molave-tájfun lecsapott az országra - írja az AP. A mintegy150 kilométer/órás széllökések fákat és villanyoszlopkat csavartak ki, a heves esőzések miatt több települést elöntött a víz.

Motorosok gázolnak a vízben a Molave névre keresztelt tájfun elvonulása után a Fülöp-szigeteki Macabebe település egyik elöntött utcájánForrás: MTI/EPA/Francis R. Malasig

A 13 eltűnt személy között van 12 halász, akik a tilalom ellenére hajóztak ki a hétvégén Catanduanes-szigetéről. A Manillától délre találgható Batangas-tartományban pedig elsüllyedt egy yacht: a fedélzeten lévől közül hét embert sikerült kimenteni, egy személyt pedig továbbra is keresnek a hatóságok.

Bonito-szigeten zátornyra futott egy személy-, illetve teherszállítóhajó, 

25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát

A helyi katasztrófavédelemi hatóságok közlése szerint a vihar miatt mintegy 25 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát, őket iskolákban, illetve más kormányzati épületekben kialakított ideigelenes szálláshelyeken helyeztek el. Az ország keleti felén fekvő Mindoro-tartomány kormányzója azt mondta, hogy a vihart követő heves esőzések miatt

sok települést elöntött a víz, a szél pedig megrongálta az épületek tetejét, fákat, villanyoszlopkat csavart ki, emiatt miatt több helyen volt áramszünet.

Egy nő gázol a térdig érő vízben a Molave névre keresztelt tájfun elvonulása után a Fülöp-szigeteki Macabebe település egyik elöntött utcájánForrás: MTI/EPA/Francis R. Malasig

A cikk emlékeztet, hogy a Fülöp-szigeteken évente átlagosan 20 ciklon pusztít, és a szigetország szeizmológiailag is aktív területen fekszik, így gyakoriak a földrengések és a vulkánkitörések is.