A játszótérről rabolt el egy kislányt a Musztafa nevű migráns Svédországban, majd berángatta egy WC-be, letépte a ruháit és megerőszakolta. A férfi mindezért 150 óra kötelező közmunkát kapott büntetésképp, se a börtön, se a kitoloncolás lehetősége nem jött szóba. A sokkoló eset még februárban történt, de jogerős bírósági ítélet csak a napokban született meg.

A férfi a fiatalok körében népszerű, Snapchat nevű telefonos alkalmazáson keresztül ismerkedett meg a fiatal lánnyal. Arra kérte, hogy tanítsa meg svédül. Hetekig beszélgettek, végül február 24-én találkoztak egy játszótéren Boras belvárosában, ahol

a férfi berángatta a lányt egy nyilvános vécébe és megerőszakolta

- írja a Ripost a Nyheter Idag nevű konzervatív svéd hírportálra hivatkozva.

A kislány részletes leírást adott a rendőröknek a támadójáról és az eset körülményeiről. Musztafát rövid időn belül azonosították, majd napokon belül letartóztatták. A férfi végig tagadta, hogy megerőszakolta volna a gyereket, sőt, azt állította: soha nem is találkozott vele. A csevegőprogramból kinyert beszélgetésük alapján azonban a bíróság előtt egyértelművé vált, hogy a férfi hazudik. A törvényszék nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjában is bűnösnek találta a férfit, aki azonban végül

nagyon enyhe büntetést kapott: 150 óra kötelező „gyerekgondozói megbeszélést" írtak elő neki.

Ezeken a foglalkozásokon megismertetik vele a nemekkel, a társadalmi normákkal és az érzelmekkel kapcsolatos, a svéd társadalomra jellemző normákat.

A börtönbüntetés, esetleg a férfi kitoloncolásának lehetősége viszont szóba sem került a bíróságon.

Az ítélet indoklásában ez olvasható:

A szociális szakértőtől kapott vélemény azt mutatja, hogy Musztafának különleges gondozásra van szüksége. Emiatt a kerületi bíróság úgy ítéli meg, hogy a gyermekgondozói beszélgetés a legmegfelelőbb szankció vele szemben"

Mint kiderült, a férfi 2015-ben érkezett Európába. Állítása szerint Görögországon, majd nyugat-balkáni útvonalon keresztül jutott el Svédországig, ami alapján elképzelhető, hogy hazánkban is járt.

Musztafa büntetett előélete miatt már nem volt ismeretlen a rendőrök számára: Korábban azért került rács mögé, mert zuhanyzás közben levideózott egy férfit, a felvételt pedig közzétette az interneten.