Kiugrott az ablakon a hős apa, testével tompította lakástűz elől menekülő családtagjai esését

Vágólapra másolva!
A skóciai Midlothianben lakástűz ütött ki, a tűz által körbe kerített család annak köszönhetően menekült meg, hogy az apa félelmet nem ismerve kiugrott az ablakon, majd saját testével tompította a családtagjai és gyermekük egyik barátjának zuhanását - számolt be a Daily Star.
Vágólapra másolva!

A tűz vasárnap, hajnalban ütött ki, amikor Colin Walker és családja még mélyen aludtak. A veszedelmes helyzet felismerése után a hős apa kiugrott negyedik emeleti lakásukból és sérüléseivel mit sem törődve igyekezett felfogni a tűzből utána menekülők esését.

Az esetről Colin Walker testvére, Robert adott részletes beszámolót: A tűzre testvére, Colin ébredt fel, akit hatalmas lángnyelvek fogadtak, miután kinyitotta a szomszédos szoba ajtaját. A tűzijátékszerű lángok miatt Colin egy időre el is vesztette a látását.

Ezt követően olyan vastag füst öntötte el a lakást, hogy semmit nem lehetett látni bent, aminek hatására Colin ösztönszerűen kiugrott az ablakon.

A tűzvész estéjén a 32 éves Colinon kívül, élettársa Michelle Coleman, 13 éves lánya, Erin, 9 éves fia, Kaiden, 6 éves lánya, Carly, 1 éves fia, Flynn és 9 éves fiuk egyik barátja aludtak a lakásban.

A bátor ugrása után az apa felszólította családját, hogy ugorjanak utána, majd minden tőle telhetőt megtette, hogy tompítsa az esésüket.

- mesélte Robert, a hős apa testvére. Ezt követően a 9 éves Kaiden ugrott ki, aki pontosan Colinra esett így nem szenvedett komoly sérüléseket. Kaident barátja követte, akit sikerült elkapni, így egyáltalán nem sérült meg.

- folytatta Robert a részletes beszámolót.

A hős apa számos külső és belső zúzódást szenvedett el, ami miatt erős fájdalomcsillapítókat szed, az orvosok szerint felépülése hosszú időt fog igénybe venni.

Önfeláldozásával és jó helyzetértékelésével azonban megmentette családja és gyermekük barátjának életét, akik így kisebb sérülésekkel megúszták.