Harci kakas ölt meg egy rendőrfőnököt egy razzia során a Fülöp-szigeteken.

Harci kakas ölte meg a Fülöp-szigeteki San José rendőrfönökét egy razzia során - írja a hatóságok keddi bejelentése alapján az AFP. Christian Bolok a combján sebesült meg és elvérzett.

A kakasviadalok népszerűek a Fülöp-szigetekenForrás: AFP/Behrouz Mehri

A cikk megjegyzi, hogy a kakasviadal igen népszerű sport az országban: a két pengékkel felfegyverzett állat általában halálos kimenetelű összecsapására fogadásokat is kötnek.  A koronavírus miatt azonban - más sporteseményekhez hasonlóan - az országban a kakasviadalokat is betiltották, hogy megakadályozzák, hogy nagyobb tömegek verődjenek össze. 

Egy ilyen illegálisan szervezett viadalon ütött rajta a rendőrség San José-ban hétfőn, Christian Bolok pedig a razzia során felvett egy harci kakast, hogy bizonyítékokat gyűjtsön. Az állat azonban a rászerelt pengével megvágta a férfit, és pont eltalálta a combjában lévő artériát. 

– Nem hittem el, amikor először jelentették. 25 éves pályafutásom alatt még egyszer sem fordult elő, hogy egy rendőrt egy harci kakas ölt volna meg  – mondta az esettel kapcsolatban a tartományi rendőrfőnök. 

A rajtaütés után három embert letartóztattak, két kakast pedig lefoglaltak a hatóságok.