Ismeretlen fegyveresek elraboltak egy amerikai misszionáriust Nigerben

Vágólapra másolva!
Ismeretlen fegyveresek elraboltak egy amerikai állampolgárt keddre virradóra Nigerben - közölték a nyugat-afrikai ország hatóságai.
Vágólapra másolva!

Philippe Waltont az ország délnyugati részén található Massalatában lévő otthonából rabolta el hat támadó - mondta Ibrahim Abba Lelé, a térség prefektusa.

Hozzátette,

a fegyveresek feltehetőleg Nigériából jöhettek át a határon, mivel az ottani hausa nyelven, illetve angolul beszéltek.

Lelé szerint Walton tavaly óta élt családjával ebben a faluban. Sajtójelentések szerint a férfi misszionáriusként dolgozott.

A niameyi amerikai nagykövetség egyik névtelenséget kérő forrása megerősítette a történteket. Egyelőre nem tudni, mi állhat a tett hátterében.

Niger nyugati és délkeleti részében fegyveres csoportok ismételten követnek el támadásokat. A Száhel-övezetben több iszlamista milícia tevékenykedik, egyes csoportok az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek, mások az al-Kaida nemzetközi terrorcsoportnak esküdtek hűséget. Nemrég az Iszlám Állam jelentkezett az augusztus 9-i nigeri terrortámadás elkövetőjeként,

amelyben megöltek hat francia segélymunkást és két helyi kísérőjüket.

Franciaország és más országok is utazási figyelmeztetést adtak ki Niger olyan térségeire, ahol iszlamista fegyveres csoportok tevékenykednek.