120 év börtönbüntetésre ítélték Keith Raniere-t, a Nxivm szekta alapítóját. A csoport vezetőjeként nőket, kiskorúakat toborzott, és szexre kényszerítette őket. A 60 éves férfi soha nem hagyhatja el a börtönt - írja a BBC.

Az Nxivm alapítóját, Keith Raniere-t zsarolásért, szexrabszolga-kereskedelemért, gyermekpornográfia birtoklásáért és egyéb bűncselekményekért ítélte el a bíróság. 

A férfi a szekta vezetőjeként nőket rabszolgáknak toborzott, és arra kényszerítette őket, hogy közösüljenek vele.

Az ügyészek szerint a 60 éves férfinak rács mögött kell töltenie az hátralévő életét, azok miatt a mérhetetlen károk miatt, amiket az áldozatainak okozott. 

Nicholas Garaufis bíró ezenfelül 1,75 millió dollár (közel 545 millió forint) megfizetésére is kötelezte  a férfit a brooklyni tárgyaláson. 

Bár az ügyvédei végig ártatlannak mondták, maga Keith Raniere sosem foglalt állást az ügyben. A szekta egyedüli tagjaként áll bíróság elé, miközben többen vádalkut kötöttek. Az Origo is megírta korábban, hogy a Smallville egykori sztárját, Allison Macket is azzal vádolták, hogy szexrabszolgákat toborzott Keith Raniere-nek. Állítólag a szektán belül működött egy DOS nevű belső kör, akiknek ez volt a feladata. Végül Allison Mack sem állt bíróság elé, vélhetően ő is vádalkut kötött.

A férfi ügyvédei mindvégig azt állították, hogy a tanúk hamisan vallottak védencük ellen.

Az amerikai hatósok az után kezdtek nyomozni a Nxivm csoport után, hogy 2017-ben megjelent egy cikk a szektáról, amiből kiderült, hogy az 1998-ban bejegyzett, a New York-i Albany-ben székhellyel rendelkező csoport humanitárius elvek által vezérelt közösségként jellemezte magát, ami egy jobb világ megteremtésén dolgozik. A csoport akkor 16 000 emberrel volt kapcsolatban, több központot is működtetett az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban és Közép-Amerikában.

De a valóságban Keith Raniere volt a vezető, aki kontrollálta és irányította a nőket egy mesterek és rabszolgák rendszer kialakításával.  Néhány nőt szó szerint megbélyegzett a kezdőbetűjével, és a tagok minden évben összegyűltek, hogy megünnepeljék és fizessenek a férfi születésnapján.

Az egyik tag azt vallotta, hogy hetekig ápolták amíg be nem töltötte a 18-at, azért, hogy akkor Raniere elvegye a szüzességét.  Azt is elmondta, hogy "nővéreit" megtermékenyítették, majd abortuszra kényszerítették őket, illetve, hogy  neki és egy másik áldozatnak, aki még kiskorú volt, többször közösülnie kellette a férfival. 

A megjelent leleplező cikk után Keith Raniere menekülni próbált, az FBI 2018-ban Mexikóban fogta el. 

A szekta tagjai között állítólag hollywoodi színésznők, örökösnők, és még egy volt mexikói elnök fia is volt, közülük többen Keith Raniere ellen vallottak.