Őrizetbe vették a Pireusznál összeütköző hajók egyik kapitányát

hajóbaleset, görögország
Pireusz, 2020. október 27. A görög haditengerészet egyik megrongálódott aknakereső hajóját vontatják Pireusz kikötőjébe 2020. október 27-én, miután az aknakereső egy portugál teherhajóval ütközött. A balesetben két haditengerész megsebesült, a hajó legénységét evakuálták. MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz
Vágólapra másolva!
A görög hatóságok szerdán közölték, hogy őrizetbe vették annak a portugál felségjelű teherhajónak a kapitányát, mely a görög haditengerészet egyik aknakereső hajójával ütközött össze kedden Pireusz kikötőjétől nem messze. A parti őrség szerint a görög büntető törvénykönyvet és a nemzetközi előírásokat is megszegte a konténerszállító hajó vezetője. 
Vágólapra másolva!

Az ütközés következtében a brit építésú hajó, az aknák pásztázására és keresésére képes Kallisto kettévált. Ahogy keddi cikkünkben írtuk is, a 27 tagú legénységből kettőt kellett kisebb sérüléssel kórházba szállítani, a hajót pedig egy közeli katonai bázisra vontatták - írja az ABC News.

A megrongálódott aknakereső hajó Forrás: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz

A másik, egyébként német székhelyű vállalkozás által üzemeltetett hajóval kapcsolatban nem jelentettek kárt, sem sérülést a 22 tagú legénységnél.

A hatóságok szerdai közleménye szerint hivatalosan is vádat emeltek a vétkes hajó kapitánya ellen, és arra kérték a legénységet, hogy a hajó még maradjon a kikötőben. Továbbra sem tisztázottak a baleset körülményei, a vizsgálat folytatódik, melyhez a német cég képviselői minden támogatást megadnak - írják közleményükben.