Cenzúrázzák azokat a tartalmakat nagy valószínűséggel a szavazók többsége szerint, amelyek gyengíthetik Obama alelnökének kampányát, írja a Newsmax egy friss felmérésre hivatkozva.

A JTN Daily/Rassmussen közvélemény-kutatása szerint az ilyen szavazók 57 százaléka azt mondja, a közösségi médiában cenzúrázzák a Joe Bidenről és fiáról, Hunterről szóló negatív híreket. 29 százalék nem ért ezzel egyet csupán.

Barack Obama, Joe Biden és Hunter Biden egy egyetemi kosárlabdameccsen, 2010-benForrás: ASSOCIATED PRESS/AP2010/Nick Wass

A demokraták 46 százaléka szerint is visszatart híreket a témában a Facebook és a Twitter, az afroamerikai szavazók 50 és a spanyolajkú szavazók 69 százaléka is egyetért ezzel, vagyis a közösségi média szerintük is elfogult Obama volt alelnökének irányába.

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a hetedik videó.