Egy magyar férfi Ausztria egyik legkeresettebb bűnözője

Foco Tibor egyik lehetséges külseje 2020-ban
Foco Tibor egyik lehetséges külseje 2020-ban
Vágólapra másolva!
Ausztria egyik legkeresettebb bűnözője a magyarul is beszélő, osztrák állampolgár Foco Tibor, akit szándékos emberölés és súlyos testi sértés miatt ítéltek el. Évek óta szerepel az Europol Most Wanted listáján, azóta, hogy megszökött. Először a fiatalkori fotóit tették ki, majd a megöregített arcait, most pedig elérhető a kézirása és a hangja is a nemzetközi bűnüldöző szerv holnapján. A felvételen németül beszél. Azt nem tudni, mikor rögzítették, de mivel évek óta szökésben van, biztosan nem friss. Így elképzelhető, hogy az évek múlásával némileg változott a hangja, de a beszédstílusa talán megmaradt. Az osztrák rendőrök mindenkit arra buzdítanak, hogy ha hallotta már ezt a hangot, felismeri a kézírást, vagy úgy véli, látta a férfit a fotók alapján, jelentkezzen.
Vágólapra másolva!

Húszezer eurót, átszámítva több mint 7 millió forintot fizetnek ki annak,

vagy azoknak, akik segítenek az osztrák nyomozóknak kézrekeríteni Foco Tibort.

Foco Tibor egyik lehetséges külseje 2020-ban Forrás: Europol

A most 64 éves férfit azzal vádolták meg, hogy 1986. március 13-án megölt egy prostituáltat.

Foco Tibor fiatalkori képe Forrás: eumostwanted.eu

1987. március 31-én életfogytiglanra ítélték. Foco be is vonult az egyik osztrák börtönbe, csakhogy 1995. április 27-én megszökött, amikor úgy döntöttek, tanulmányi szabadságra mehet. Az ügy aktáját azóta újra elővették, újraindult a nyomozás.

Foco Tibor Forrás: eumostwanted.eu

Az osztrák állampolgárságú férfi 1956. április 18-án született,

körülbelül 175 cm magas, kék szeme van. Beszél angolul, franciául, németül és magyarul is. Különös ismertetőjele a kezén lévő sebhely.

Az idős Foco Tibor másik lehetséges arca Forrás: eumostwanted.eu

Az Europol oldalára felkerült több fotó az elítélt gyilkosról, a kézírásáról készült fénykép, és a hangja is, amely alapján beazonosítható lehet. Hallgassa meg:

Az osztrák rendőrök azt kérik, hogy aki tud valamit a magyarul is kiválóan beszélő, feltehetően magyar származású férfiről, itt tegyen bejelentést.