Nem vette figyelembe az ideiglenesen kijelölt repüléstilalmi övezetet egy repülőgép Bullhead City felett, ahol Donald Trump amerikai elnök éppen egy rendezvényen vett részt. A pilóta nem reagált az első figyelmeztetésekre, ezért egy vadászgépnek kellett kikísérnie a lezárt légtérből.

Az incidens szerdán kora délután történt Bullhead City légterében, amikor ott kampányrendezvényt tartott Donald Trump. Egy meg nem nevezett repülőgép engedély nélkül berepült az elnöki látogatás miatt ideiglenesen kijelölt repüléstilalmi övezetbe, és nem lépett kapcsolatba az irányítótoronnyal.

A légierő egy F-16-ost küldött hozzá, de a pilóta nem reagált a befogási manőverre, és csak jelzőrakéták kilövése után vette fel a rádiókapcsolatot a vadászgéppel.

Az F-16-os kikísérte az illetéktelen behatolót az ideiglenesen lezárt légtérből - közölte az észak-amerikai lég- és űrvédelmi parancsnokság (NORAD).

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a hetedik videó.