Terrortámadás Nizzában: lefejeztek egy nőt egy templomban, egy férfi torkát elvágták, a templom előtt egy nőt pedig halálra késeltek

Terrortámadás Nizzában   Horizontal
A woman kneels by a police car as she cries in the streets after a knife attack in Nice on October 29, 2020. - A man wielding a knife outside a church in the southern French city of Nice slit the throat of one person, leaving another dead and injured several others in an attack on Thursday morning, officials said. The suspected assailant was detained shortly afterwards, a police source said, while interior minister Gerald Darmanin said on Twitter that he had called a crisis meeting after the attack. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Muszlim terrortámadás volt Nizzában csütörtök reggel - írja a Le Figaro. A Nice-Matin információi szerint a terrortámadás a legismertebb nizzai templomban, a Notre-Dame-ban volt, és egy 70 éves asszonyt meggyilkoltak. Bent a templomban. Az AFP legújabb információi szerint még két embert megölt a terrorista, azaz összesen három halálos áldozata van a támadásnak. A BFM TV-ben elhangzott: a terrorista folyamatosan azt üvöltötte, hogy Allah akbar.
Vágólapra másolva!

Több embert megkéseltek Nizza városában szerda délelőtt.

A támadásban - a legelső hírek szerint - egy ember meghalt, többen megsérültek.

A késelés helyszíne a helyi Notre-Dame templom volt.

A támadót elfogták, ezek ellenére óriási rendőri készültség a helyszínen.

A város polgármestere, Christian Estrosi szerint terrortámadás történt. Ezt mondja Eric Ciotti, a régió vezetője is.

A Figaro úgy tudja, hogy tűzszerészek is érkeznek a helyszínre, akik irányított robbantást fognak végrehajtani a helyszínen.

Gerald Darmanin belügyminiszter válságértekezletet hívott össze.

A rendőrség arra kérte a helyi lakosokat, hogy kerüljék a környéket. A Nice-Matin közelben lakó és dolgozó embereket szólaltatott meg, és valamennyien lövéseket is hallottak. Feltehetően a kommandósok lövéseit, ugyanis rálőttek a terroristára.

Több halálos áldozat van

Az AFP legfrissebb közleménye szerint az egyik súlyos sérült meghalt a kórházban, vagyis két embert gyilkolt meg a terrorista.

Néhány perccel az AFP közleménye után újabb közleményt adott ki a francia hírügynökség, eszerint még egy ember meghalt.

Azaz, a terrorista három embert gyilkolt meg a leghíresebb nizzai templomban, a belváros központjában.

A terrortámadásról nyilatkozott egy nő a Nice-Matin-nek, a napilap Sylvie-nek nevezi. Mivel a rendőrség nem ad részletes információkat, ezért az újság a járókelőktől próbálja megtudni a részleteket.

A Sylvie névvel nyilatkozó nő szerint a terrorista elvágta a torkát egy asszonynak a templomban.

A Le Figaro rendőrségi információkra hivatkozva azt írja, és megerősítette a BFM hírtelevízió is:

A francia állammal baráti viszonyban levő muszlim szervezet közleményben ítélte el a terrortámadást. Feltehetően pontosan tudják: muszlim terrortámadás volt.

A nizzai polgármester egyértelműen fogalmazott: ismét a muszlim-fasizmus áldozatai vagyunk. Christian Estrosi polgármester arról írt a Twitteren, hogy a gyilkos folyamatosan "Allah Akbart" üvöltözött.

Macron elnök bejelentette, hogy hamarosan Nizzába érkezik.

Párizsban a parlament úgy döntött, hogy egyperces csenddel fejezi ki szolidaritását az áldozatokkal és hozzátartozóikkal.

A támadás ügyében a terrorellenes ügyészség indított vizsgálatot terrorista indíttatásból elkövetett gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt.

A terrortámadásra csaknem két héttel Samuel Paty meggyilkolását követően került sor. A tanárt egy 18 éves muszlim migráns lefejezte, mert Mohamed-karikatúrákat mutatott diákjainak a szólásszabadságról szóló óráján.

Nem ez az első terrortámadás Nizzában, 2016. július 14-én, a francia nemzeti ünnepen kamionnal hajtott az ünneplő tömegbe a tunéziai származású férfi. A támadásban 86-an meghaltak, közel 200-an megsérültek, az elkövetőt végül lelőtték.