Magyarország nemzetstratégiai érdeknek tekinti a Nyugat-Balkán európai integrációját - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A külügyminiszter Meliza Haradinaj-Stublla koszovói külügy- és diaszpóráért felelős miniszterrel tárgyalt Budapesten. Megbeszélésüket követően tartott közös sajtótájékoztatójukon kiemelte,

ha béke, nyugalom és fejlődés van a Nyugat-Balkánon, az Magyarországnak jó, ha ennek ellentéte, az Magyarországnak rossz. Bármi történik a térségben, annak azonnali hatása van Magyarországra.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, Magyarország nemcsak beszél a Nyugat-Balkán támogatásának fontosságáról, hanem cselekszik is ennek érdekében. Külön kiemelte, hogy hazánk sokszor az ország méretéből fakadó kötelezettségeken túl is segíti a béke és stabilitás megteremtését.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja hivatalában Meliza Haradinaj-Stublla koszovói külügy- és diaszpóráért felelős minisztert 2020. október 29-én.Forrás: MTI/Soós Lajos

Meliza Haradinaj-Stublla kifejtette, hogy országa nagyra értékeli azt a folyamatos támogatást, amelyet Magyarország nyújt Koszovónak és a Nyugat-Balkánnak.