A középpontban ezúttal a nők voltak. A két nagy párt jelöltjének feleségéről beszéltek, és szót ejtettek a nőjogi mozgalmakról. A kampány mellett kiemelten foglalkoztak tehát Donald Trump és Joe Biden feleségével - számolt be róla a Hír TV.

A televízió eddigi adásaiban szó volt már a két legesélyesebb jelöltről, de keveset tud a közvélemény Donald Trump elnök és első számú kihívójának a feleségéről. Melania Trump 50 éves, Jill Biden 69 esztendős.

Melania Trump és Jill BidenForrás: AFP

A first lady szlovén származású és 180 centiméter magas,  a volt alelnök felesége pedig olasz, angol és skót felmenőkkel bír, magassága 168 centiméter. Mindketten egyetemet végeztek, míg Melania Trump modell és ékszertervező,  addig Jill Biden pedagógus, azon belül is angol tanár. Mindkét nő párttag. Stílszerűen Melania Trump republikánus, Jill Biden pedig demokrata. Közös továbbá bennük az is, hogy jelenlegi férjüktől egyaránt egy-egy gyerekük van. 

Közben a demokraták elnökjelöltje is leadta a szavazatát. Joe Biden személyesen voksolt a felesége kíséretében, Delaware államban.

Csütörtök reggelig már több mint 75 millió választó élt a korai szavazás lehetőségével. Csaknem 50 millióan levélben adták le voksukat. Szakértők szerint a részvételi arány a mostani amerikai elnökválasztáson lehet a legmagasabb az elmúlt száz évben. 

Pár nappal az amerikai választások előtt Trump elnök Arizonában kampányolt. 

Trump élesen bírálta riválisa járványkezelési terveit. 

Az elnök kampányrendezvényén feltűnt a Brexit egyik meghatározó alakja is, Nigel Farage. 

A Hír TV teljes adása alább tekinthető meg:

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a nyolcadik videó.