Gyerekeinek üzent utolsó erejével a nizzai terrortámadás egyik áldozata, hogy szereti őket

ORIGINAL TOPSHOTS Horizontal
Police officers stand guard by the Notre-Dame de l'Assomption Basilica in Nice on October 29, 2020 after a knife-wielding man kills three people at the church, slitting the throat of at least one of them, in what officials are treating as the latest jihadist attack to rock the country. (Photo by ERIC GAILLARD / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Brutális terrortámadás történt október 29-én Franciaországban, ahol egy muszlim terrorista három ember meggyilkolásával, köztük egy nő lefejezésével ünnepelte meg Mohamed próféta születésnapját. Azóta kiderült, hogy pontosan milyen útvonalon jutott a terrorista Nizzába, kik voltak az áldozatok, és hogy milyen kést használt az iszlamista szélsőséges a terrortámadás során. Egyik feltételezhető társát letartóztatta a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo beszámolt róla, október 29-én a reggeli órákban

egy iszlamista migráns lefejezett egy nőt egy nizzai templomban, itt elvágta egy férfi torkát, és egy harmadik nőt is halálra késelt.

Még csütörtök este kiderült, hogy a terrorista neve: Brahim, aki Mohamed próféta születésnapját akarta ünnepelni, így. Brahim 21 éves, tunéziai, és szeptember végén érkezett Lampedusa szigetére szeptember 20-án, aztán pedig Franciaországba utazott, érintve az olaszországi Bari városát október 9-én.

Azaz, Brahim még nem volt egy hónapja Franciaországban, amikor gyilkolt.

Fegyveres rendőrök a terrortámadás helyszínén Nizzában Forrás: AFP/Eric Gaillard

Azt is tudni lehet, hogy Brahim vonattal érkezett a városba a terrortámadás reggelén, a vasútállomáson átöltözött, majd a 400 méterre találtható templomhoz gyalogolt.

Új részlet, hogy őrizetbe vettek egy 47 éves férfit, aki kapcsolatban volt Brahimmal - írja az ABC.

Az áldozatokról már tegnap nyilvánossá vált több információ

A lefejezett nőről korábban olyan információk jártak a sajtóban, hogy 70 éves volt, ezzel szemben a valódi életkora 60 év. Ő imádkozni ment a templomba, ekkor próbálta meg lefejezni a terrorista támadó, azonban a fejet nem sikerült teljesen levágnia a nyakról.

Az ő teste a templom bejáratától nem messze hevert, a szenteltvíz közelében.

Mély vágásnyomot találtak a második áldozat, Vincent Loques torkán, aki 55 éves, sekrestyésként a templomban dolgozott világi alkalmazottként, és két gyerek apja.

Az első két áldozat a helyszínen meghalt.

Az áldozatokra emlékeznek a nizzai Notre-Dame előtt Forrás: AFP/Valery Hache

A harmadik halálos áldozat egy 44 éves brazil nő, aki szintén imádkozni ment a templomba. A terrorista nyakon szúrta, a nő kirohant a templomból, a bűnöző utána rohant, az utcán is megszúrta, majd a nő bemenekült egy kávézóba, ahol összeesett.

A legfrissebb információk szerint neki köszönhető, hogy gyorsan sikerült riasztani a hatóságokat, az életét azonban nem sikerült megmenteni.

A brazil nőről tudni lehet, hogy Simonre Barreto Silva a neve, 30 éve élt Franciaországban, három gyerek anyja, végzettsége szerint szakács, de időseket ápolt egy öregotthonban.

Több oldal azt írja, hogy a nő azt üzente a gyerekeinek halála előtt, hogy szereti őket.

Kés, Korán, még több kés

Mára azt is tudni lehet, hogy pontosan mik voltak a támadónál.

Brahim a terrortámadást egy 30 centiméter hosszú késsel hajtotta végre,

ebből csak a penge 17 centiméter hosszú.

Három embert ölt meg az iszlamista terrorista Forrás: AFP/Valery Hache

A támadónál emellett még volt két telefon, egy Korán, az olasz hatóságok által kiállított egészségügyi könyv, és egy táska a személyes dolgaival.

Ebben a táskában találtak még két nem használt kést is.


A támadót a rendőrök 14 golyóval lőtték le, aki életveszélyes állapotban fekszik a kórházban.

További források: AP, Sky News