Az Iszlám Állam számára terroristákat toborzó csoportot számoltak fel Spanyolországban

Iszlám Állam, Nigéria, illusztráció
Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára internetes közösségi oldalakon tagokat toborzó terroristasejt három tagját állították elő a spanyol hatóságok - közölte az Európai Unió (EU) rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) pénteken.
Vágólapra másolva!

A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a három gyanúsított aktív internetes tevékenységet folytatott a fiatalok körében, több mint 10 ezer követőjük volt.

Az észak-spanyolországi San Sebastianban és Pasaia városában előállított bűnözők a közösségi oldalakon az Iszlám Állam nevű terrorszervezet támogatására hoztak létre csoportokat. Dzsihadista propagandát terjesztettek és terrorizmus végrehajtására buzdítottak.

Internetes felületeiken nagyszámú erőszakos tartalmat tettek elérhetővé, amelyek legtöbbjén a terrorszervezet harcaiban részt vevő kiskorúakat példaképként mutatták be. A távoktatás formájában tartott képzések során a testedzés mellett dzsihadista terrorcselekmények végrehajtására is tanítottak, továbbá kések és lőfegyverek használatára oktattak - közölte az Europol.