A korábbi évekhez hasonlóan Soros György ismét hadjáratot indított Lengyelország ellen. Az apropót ismét az abortuszt témája adta, Soros szervezetei mindent megtesznek, hogy lebontsák a rendet az országban - írja a V4NA. 

A "Fekete hétfők" nevű 2016-os tüntetéssorozathoz hasonlóan ismét ellepték Lengyelország utcáit az abortuszpárti tüntetők. Az országban napok óta folytatódnak a tiltakozások a beteg magzatok művi vetélését tiltó alkotmánybírósági döntés ellen. Az alkotmánybíróság a lengyel alaptörvénynek a minden ember élethez való jogáról szóló tételeire alapozta döntését, megerősítve a testület egy 1997-es ítéletét, amely szerint az emberi lény a születés előtti szakaszban is élethez való joggal rendelkezik. Megállapították, hogy a gyógyíthatatlan betegség ténye önmagában nem jogosíthat a terhességmegszakításra.

A tüntetéseken feminista, az abortuszhoz való jogot védelmező, kormányellenes jelszavakat skandálnak, lobogtatják a melegjogi (LMBTQ) mozgalom szivárványszínű zászlóit is.

Ahogy 2016-ban, most is feltűnnek a tüntetések mögött azok a szervezetek, amelyeket Soros György amerikai tőzsdespekuláns hálózata támogat.

Az ASTRA Network nevű abortuszpárti szervezet a saját honlapján tett közzé egy tudósítást az eseményekről. Ezen túl a Facebook-oldalukon arra szólítják fel a tüntetőket, hogy osszanak meg magukról fotókat, amelyekben a szervezetet is megjelölik.

 Az ASTRA régi szövetségese Soroséknak. Az OSF 2001-es éves beszámolójából kiderül, hogy már 19 évvel ezelőtt együttműködtek az alapítvánnyal. Ez a szervezet a szintén varsói székhelyű Nőkért és Családtervezésért Egyesület (Federation for Women and Family Planning, Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny, Federa) egyik fiókszervezete.

Az Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) egyik szövetséges szervezete, a Global Fund for Women (GFW) minkét az ASTRA-t és a Federát is bőkezűen támogatja.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

A Federa sem akar kimaradni a történtekből. A Twitter-oldalukon lényegében folyamatosan tudósítanak az eseményekről, fotókat osztanak meg a tüntetőkről.

Soros György lengyelországi szervezete a Stefan Batory Foundation is feltűnik a demonstrációk mögött. A szervezet a Facebook-oldalán jelentette be, hogy szolidáris a sztrájkoló nőkkel és támogatják a Womens Strike (Strajk Kobiet) nevű csoportot, amely már a "fekete hétfők" szervezéséből is kivette a részét.

 A Soros-birodalom nemzetközi helytartói is aktívan kiveszik a részüket a demonstrációkból. A lengyel Amnesty International petíciót indított, illetve jelszavakat talált ki a demonstrálóknak.

 Az International Planned Parenthood Federation European Network nevű szervezet, amely Soros György alapítványától 2018-ban 400 ezer dollárt kapott nyílt levélben fordult az Európai Unióhoz, amelyben aggodalmának adott hangot a szerintük békés tüntetők elleni rendőri fellépés keménységéről.

A lengyel Helsinki Bizottság, amely csak 2018-ban 1,4 millió dollárt kapott a Nyílt Társadalom Alapítványoktól egy útmutatót tett közzé a tüntetőknek. Ebben többek között azt tudatják, hogy spontán gyűlések "megszervezéséről" nem kell előzetesen értesíteni egyetlen közigazgatási szervet sem. Arról is tanácsokat osztogatnak, hogy hogyan kell viselkedni rendőrség házkutatása esetén, ha lefújnak paprikasprayvel vagy közvetlen kényszerintézkedések esetén.