Az elnök főtanácsadójaként is dolgozó 39 éves Ivanka Trump nagyon sikeres volt a kampánytámogatások begyűjtésében a hajrá során, a kaliforniai Mountain View-ban és Beverly Hillsben 10 millió dollárt gyűjtött vasárnap esti és hétfői kampányeseményeken, pénteken Detroitban pedig 3 milliót, írja a Newsmax a The Hill alapján.

A detroiti rendezvény a 11. nyilvános megjelenése volt Ivanka Trumpnak vasárnap óta, és még számos helyen kampányol majd apjának a jövő keddi választásig. A hónap elején két rendezvényen szintén 10 milliót gyűjtött össze, korábban pedig 25 milliót hat kampányeseményen, vagyis nagyon népszerű, mozgósító hatású a jelenléte. A Trump-kampánynak több országos tévéreklámja is fut, emellett 12 tagállamban külön tv-szpotokat is sugároznak, ezek nagyon sok pénzbe kerülnek, ezeknek a finanszírozását is segítheti az Ivanka Trump által gyűjtött kampánypénz.

Ivanka TrumpForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

"Dolgozó anyaként, aki a nők életszínvonala javításának szenteli a karrierjét, Ivanka zsigerből érti azokat a problémákat, amelyekkel az amerikai családok szembesülnek manapság" - mondta róla a Politicónak a hónap elején Mercedes Schlapp, a Trump-kampány egyik tanácsadója. Ivanka Trump három gyereket nevel férjével, Jared Kushnerrel.

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a nyolcadik videó.