Négy óra után Lyonban rálőttek egy ortodox papra. A merénylő elmenekült. A pap életveszélyesen megsérült. Akkor lőttek rá, amikor éppen bezárta a templom kapuját.

A BFM hírtelevízió szerint a sérülései életveszélyesek. A Le Figaro szerint kétszer lőttek rá a görög ortodox papra, és tudatánál volt, amikor megérkeztek a mentők.

Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A rendőrök természetesen lezárták a környéket. A papra Lyon belvárosában lőttek rá, az Angyali Üdvözlet temploma előtt. 

Mint az Origo megírta, két nappal ezelőtt egy muszlim bevándorló egy nizzai katolikus templomban egy imádkozó asszonyt lefejezett, a sekrestyés torkát elvágta, majd egy, a templomba éppen belépő hívő asszonyt halálra késelt. Aznap Avignonban egy muszlim férfi rendőrökre támadt, őt agyonlőtték. De Lyonban is Allah Akbart üvöltött egy muszlim, késsel hadonászott, elfogták.

Az 52 éves papot az AFP legfrissebb információi szerint a torkán lőtte meg a merénylő, viszonylag közelről. A BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy egy vadászfegyverrel lőttek.

A Le Figaro információi szerint nem biztos, hogy terrortámadás volt. 

Az LCI hírtelevízió úgy tudja, hogy hasba lőtték a papot, tehát nem a torkát találták el. 

Lyon polgármestere - szemben a Le Figaro voltaképpen nyugtatgató mondataival, miszerint lehetséges, hogy valamilyen személyes konfliktusról volt szó és nem terrorról - azt mondta a helyszínen a riportereknek, hogy semmit sem zárnak ki. Azaz, a terrortámadást sem.