Donald Trump: A republikánusokra leadott voks az amerikai álomra adott voks

TRUMP, Donald Fayetteville, 2020. november 2.
Az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump amerikai elnök egy kampányrendezvényen az Észak-Karolina állambeli Fayetteville repülőterén 2020. november 2-án, egy nappal az elnökválasztás előtt.
MTI/AP
Fayetteville, 2020. november 2. Az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump amerikai elnök egy kampányrendezvényen az Észak-Karolina állambeli Fayetteville repülőterén 2020. november 2-án, egy nappal az elnökválasztás előtt. MTI/AP/Evan Vucci
Vágólapra másolva!
A republikánusokra leadott voks az amerikai álomra adott voks - jelentette ki Donald Trump elnök az észak-karolinai Fayetteville-ben, négy tagállamot érintő kampánykörútjának első állomásán, hétfőn.
Vágólapra másolva!

- mondta Trump, hozzátéve:

"a korábbinál is nagyobb győzelmet fogunk aratni".

Az újraválasztásáért induló Trump elnök egy kampányrendezvényen az Észak-Karolina állambeli Fayetteville repülőterén, 2020. november 2-án, egy nappal az elnökválasztás előtt. Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Újraválasztása esetére további adócsökkentéseket, a rendőrség és a katonaság támogatását, a fegyvertartást biztosító alkotmány-kiegészítés és a vallásgyakorlás szabadságának védelmét ígérte.

- hangoztatta, amire a jelenlévők ovációban törtek ki.

Az elnök kifejtette véleményét Joe Biden demokrata párti kihívója állítólagos előnyét mutató közvéleménykutatásokról, és a fiának, Hunter Bindennek a korrupciógyanús ügyeiről is.

Az ifjabb Bidenről kijelentette:

Trump lejátszott egy rövid videót is, amely - mint hangoztatta - összeállítás volt Joe Biden demenciájára emlékeztető kijelentéseiről, illetve arról, hogyan vesztette el a demokrata politikus beszéde közben a fonalat és zavarodott bele a mondandójába.

Kilátásba helyezte, hogy

pert indít, amennyiben Pennsylvaniában a választások után három nappal beérkezett levélszavazatokat is be akarják számolni az érvényes voksok közé.

Ebben a tagállamban a helyi alkotmánybíróság döntése tette lehetővé ezeknek a levélszavazatoknak a figyelembe vételét.