A 77 éves Stephen 38 éve élt együtt feleségével, a birminghami Erdington nevű városrészen. Június 3-án tárcsázta a 999-est, és kifejezetten higgadt hangon közölte, hogy "Megöltem őt. Egy kalapáccsal 12 ütést mértem a fejére".

A 76 éves, Alzheimer-kórban, tüdőbajban, szívbetegségben, és magas vérnyomásban szenvedő nőnek a férje volt az egyetlen gondozója, aki az egyik nap kalapáccsal támadt az asszonyra, de előbb még az ágyhoz kötözte:

Megpróbáltam gondját viselni, de ez már nem működött"

- mondta.

Az asszony túlélte a támadást, férjét gyilkossági kísérlet miatt három év börtönre ítélték.

- írja a Mirror.

Azonban már hónapokkal a gyilkossági kísérlet előtt voltak figyelmeztető jelek, hogy a férfi nem bírja tovább. 

Áprilisban Hollow megvágta a csuklóját, és túladagolta magát gyógyszerekkel. A kórházban ekkor aggódni kezdtek a viselkedése miatt, ezért május végéig kapott némi segítséget felesége gondozásában.

Aznap este, amikor megpróbálta megölni az asszonyt, teljes higgadtsággal hívta fel a segélyhívót, majd ugyanilyen állapotban várta a rendőröket is, akiket aztán odavezetett a feleségéhez, aki súlyos sérülésekkel feküdt a szobában, miközben ezt mondta:

Remélem, sikerült megölnöm őt"

Az asszony azonban élt, eszméleténél volt, és bár nehezen, de beszélni is tudott. Mint kiderült,

súlyos koponyatörést, és agyvérzést szenvedett. Miután a kórházban ellátták, férje ellen pedig vádat emeltek, az asszony idősek otthonába került.

A férfi a bíróságon beismerte, korábban egy párnával is próbálta megfojtani az asszonyt.

null

null

A bíró ezeket mondta neki az ítélethirdetésnél:

"Ön volt az egyetlen, aki végig mellette volt, egyedül gondozta, csak minimális segítséget kapott, azt sem állandóan. Én úgy látom, hogy bár egyrészt úgy érezte, hogy beteg felesége miatt nincs élete, emiatt neheztelt rá, másrészt valójában ön sajnálta is őt, és a helyzetét, hogy nem tud valódi, minőségi életet élni. Ám végül ez addig fajult, hogy a legbrutálisabb módon próbált véget vetni az életének. 12 kalapácsütés egyenlőnek számít az előre kiterveltséggel. És mivel a felesége még csak csak nem is említette soha, hogy meg akar halni, még csak azt sem mondhatjuk, hogy kegyelemből akarta megölni, hogy véget vessen a szenvedésének. Enyhítő körülménynek számít viszont a mentális állapota, ugyanis már egy ideje depresszióban szenvedett"

Balbir Singh ügyvéd elmondta, hogy a párnak nem voltak gyerekeik, közvetlen rokonaik, sőt barátaik sem. Hollow teljesen magányos volt beteg felesége mellett:

Eszébe sem jutott volna gyilkosságot kitervelni, ha nincs olyan rosszul lelkileg. Imádta a feleségét, de látta rajta, ahogy napról napra egyre inkább leépül, és elveszíti a méltóságát. Így azt érezte, ez az egyetlen kiút"

- mondta el az ügyvéd.